• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đenova je najstariji klub u Italiji, to ipak nešto znači!" Legenda predstavljena na Marasiju: Vjerujem u ovaj projekat!

Autor Dragan Šutvić

Proslavljeni Ukrajinac Andrej Ševčenko predstavljen je ovog popodneva kao novi trener Đenove.

 andrej ševčenko predstavljen u đenovi Izvor: MN PRESS

Proslavljeni ukrajinski napadač Andrej Ševčenko vratio se u Seriju A!

Najveći dio igračke karijere "Ševa" je proveo u Milanu gdje ima status legende, a sada je poslije napuštanja selektorskog mjesta u Ukrajini preuzeo komandu nad Đenovom, sa kojom je dogovorio saradnju do kraja juna 2024. godine.

Možda će vas zanimati

"Za mene je ovo veoma bitan trenutak u karijeri. Hvala Džošu Vonderu (jedan od novih vlasnika kluba, op.a.) i ostalim ljudima iz kluba što su me vratili u Italiju, zemlju sa kojom sam izgradio posebne veze", istakao je Ukrajinac, napomenuvši primarne takmičarske ambicije kluba sa Marasija.

"Đenova je veliki klub, ovo je projekat do kojeg mi je stalo i primarni cilj je da i naredne sezone igramo u ovom rangu. Đenova je najstariji klub u Italiji, to ipak nešto znači i nadam se da ću ovdje dugo da ostanem. Zaista vjerujem u sve ovo. Smatram da Đenova može da uradi velike stvari u budućnosti. Sjećam se, dok sam bio igrač, da sam imao osjećaj kao da na Marasiju igram protiv 12 igrača, toliko su im navijači strastveni. Nadam se da i sada mogu da proizvedu takvu atmosferu jer nam je zaista potrebna."

Na predstavljanju u prvom klubu trenerskoj karijeri Ševčenko je upitan i od kojeg stručnjaka je najviše naučio.

"Italijanska trenerska škola je veoma važna, pa je rad sa trenerima poput Karla Anćelotija, Alberta Zakeronija i Ćezarea Maldinija predstavljao sjajno iskustvo. Dolazak u Italiju za mene predstavlja izazov da se nadmećem sa sjajnim taktičarima, što je za mene velika stvar."

Ševčenko će na klupi Đenove debitovati nakon reprezentativne pauze, a već na debiju uslijediće spektakl – na Marasi dolazi Roma, pod komandom Žozea Murinja.

"Gajim ogromno poštovanje prema njemu. Njegov dolazak donio je mnogo italijanskom fudbalu", pohvalno je o "Posebnom" govorio Ševčenko, pred kojim je mnogo posla.

Njegov novi klub trenutno zauzima sedamnaesto mjesto u Seriji A uz devet bodova, koliko ima i gradski rival Sampdporija koja je trenutno prva u zoni ispadanja iz elite.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC