• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezervisti Veleža u finišu poništili "suvi list" Ivana Ikića! Podjela plijena i "čudne" situacije u Mostaru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na premijernoj utakmici 17. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Velež i Široki Brijeg su podijelili bodove na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima.

 Velež - Široki Brijeg, PL BiH, 17. kolo Izvor: FENA

Velež je dočekao Široki Brijeg sa imperativom pobjede nakon četiri utakmice bez trijumfa, ali na kraju ipak može biti zadovoljan što je osvojio i jedan bod na otvaranju 17. kola m:tel Premijer lige BiH!

VELEŽ - ŠIROKI BRIJEG 1:1 (0:0)

Gosti sa "Pecare" su vodili sjajnim golom Ivana Ikića s početka drugog poluvremena, da bi "rezervisti" koje je na teren poslao Feđa Dudić, trener Mostaraca, režirali izjednačenje u 87. minutu za čak deveti remi Širokog Brijega odnosno šesti za Velež, koji nikome posebno ne odgovara.

Velež je ostao tik iznad zone ispadanja sa samo tri boda viška u odnosu na Posušje, dok su Širokobriježani ispustili pobjedu koja bi ih dovela do treće, evropske pozicije na tabeli.

No, krenimo redom...

Najzanimljiviji detalj prvog dijela u Vrapčićima desio se prije samog početka susreta hercegovačkih rivala kada je napadač "rođenih" Brandao dobio posebni dres sa brojem 150 koliko je utakmica odigrao u dresu Mostaraca.

Domaćin je istina bio nešto agilniji u prvih 45 minuta, držao je posjed lopte i više napadao pa je i prvi zaprijetio nakon što je Samir Zeljković u 11. minutu bio najviši u skoku, ali je sa šest metara šutirao visoko iznad prečke.

U 26. minutu Dženan Zajmović se našao u odličnoj šansi u kaznenom prostoru Širokobriježana, međutim, spetljao se i išao na dribling, umjesto da pokuša da šutira, pa je propala prilika za mostarsku ekipu.

Gosti su se dobro branili i vrebali priliku da iz neke eventuelne kontre ili prekida ugroze mrežu Slaviše Bogdanovića, međutim, nedostajao im je neki dobar završni pas da kreiraju šansu iz kategorije stopostotnih.

Ipak, u finišu poluvremena, Jakov Blagaić se nakon centaršuta Bože Vukoje našao na 16 metara i šutirao, ali nije bio precizan.

Imali su i fudbaleri Veleža šansu da prije samog odlaska na odmor postignu pogodak, međutim, kapiten Denis Zvonić je glavom šutirao pored lijeve stative.

Na samom početku drugog poluvremena, Široki Brijeg je došao do prednosti fantastičnim golom Ivana Ikića.

Pogriješila je posljednja linija odbrane Mostaraca, loptu im je ukrao Tonći Mujan i proslijedio do Ikića, koji je uhvatio volej i "suvim listom" pogodio mrežu Veleža - 0:1.

Nekoliko minuta kasnije, novi sjajan udarac gostiju sa distance, ovoga puta je šut oprobao Vukoja, ali je lopta prošla pored stative.

Uzvratili su "rođeni" u 56. minutu kada je Samir Radovac uputio centaršut u kazneni prostor, lopta je zakačila jednog od defanzivaca gostiju i promijenila smjer, ali je panterskom odbranom Dario Miškić spriječio izjednačenje.

Reagovao je potom trener Veleža Feđa Dudić i napravio trostruku izmjenu - umjesto Dine Hasanovića, Ede Vehabovića i "slavljenika" Brandaa poslao na teren Nemanju Anđušića, Omara Pršeša i Demira Pecu.

Uslijedio je potom veliki pritisak Veleža, ali do samog finiša izabranici Jure Ivankovića su se veoma uspješno branili.

A onda su u 87. minutu Dudićevi rezervisti Omar Pršeš i Nemanja Anđušić kreirali izjednačenje. Prvi je centrirao, a drugi se najbolje snašao u kaznenom prostoru i savladao Miškića - 1:1.

Osim lijepih golova, u petak su u Vrapćićima viđene i dvije pomalo neuobičajene situacije na terenima u BiH. Naime, nastavak susreta je kasnio zbog pocijepane mreže na golu (iako u prvom dijelu nije bilo golova), a pred sami kraj meča su se neočekivano otvorile i vodene prskalice na terenu, pa je sudija iz Prijedora Luka Bilbija na kratko prekinuo utakmicu.

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Brandao, Hasanović, Vehabović, Salčin, Zajmović, Džanković, Radovac. Trener: Feđa Dudić

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Obšivač, Mujan, Blagaić, Brekalo, Vukoja, Jurić, Musa, Ikić, Ćavar. Trener: Jure Ivanković

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 17. kolo

Velež - Široki Brijeg 1:1 (0:0)
/Anđušić 87 - Ikić 48/

Subota:

Sarajevo - Sloboda 15.00

Tuzla siti - Zrinjski 17.00

Nedjelja:

Posušje - Leotar 13.00

Borac - Rudar Prijedor 15.00

Željezničar - Radnik 15.00


Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC