• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bangladeški Kings je organizaciono 20 godina ispred bh. premijerligaša": Stojan Vranješ za MONDO o novom klubu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Doskorašnji kapiten banjalučkog Borca Stojan Vranješ odlično se uklopio u novi klub - Bašundara Kings iz Bangladeša.

 Stojan Vranješ za MONDO: Bangladeški klub je 20 godina ispred klubova Premijer lige BiH Izvor: Facebook/Bashundhara Kings

Već u prvom susretu po dolasku u tu egzotičnu zemlju, prvi strijelac crveno-plavih sa deset postignutih pogodaka nastavio je da rešeta mreže - postigao je svoj prvenac u dresu "kraljeva".

O bangladeškom klubu je govorio u hvalospjevima.

"Osnovan je prije 10 godina i nalaze se u velikom usponu s obzirom da su osvojili posljednjih pet trofeja. A meni je dobro krenulo. Juče sam postigao gol u prijateljskoj utakmici protiv Utar Baridare i naravno da sam zadovoljan. Ovo je bila lijepa uvertira za Independent kup, koji nas očekuje predstojećeg vikenda", rekao je Vranješ na početku razgovora za naš portal.

Njegov odlazak u Bandgladeš predatavljao je svojevrrsno iznenađenje s obzirom da su kao naredne destinacije prvo pominjale Indija i Iran, ali se on obreo u Kingsima koji su ga predstavili kao "bombardera iz BiH".

"Pa ovog ljeta sam imao ponudu indijskog Jangšierpura, a bilo je još i drugih interesovanja, ali Kingsi su bili najkonkretniji i najbrži. Ambicije kluba su im jasne čim su mene doveli - znači da žele osvojiti titulu kao što je bio slučaj i u Borcu. Istorija je pokazala da sam ja taj koji donosim trofeje. Dva puta za redom su šampioni i žele i treću titulu. Takođe plan je da ostvarimo što bolji plasman u AFC kupu, koji je pandan našoj Ligi Evrope gdje igramo grupnu fazu", dodao je nekadašnji igrač rumunskih Pandura i Kluža, novosadske Vojvodine, sarajevskog Željezničara i poljskih timova Lehija Gdanjsk, Legija Varšava i Pijast Gljivice.

Izvor: Promo

Bašundara Kings je prema njegovim riječima, na neopredivo višem nivou u organizacionom smislu u odnosu na klubove iz m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Ovo što me dočekalo i što vidim iz dana u dan je nevjerovatna organizacija. Ne bih želio da budem previše direktan, ali čini mi se da su ispred nas barem 20 godina. Igrački kadar najbolje to ilustruje. Imamo 12 reprezentativaca Bangladeša, dvojicu Brazilca, od kojih je jedan najbolji strijelac lige. Tu smo još Iranac i ja od stranaca, a predvodi nas vrhunski španski stručnjak Oskar Bruzon, koji je između ostalih radio u stručnim štabovima Selte i Majorke", naglasio je Vranješ.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC