• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija prestigla Hrvatsku, ali odgovaraju - niste još ispred nas: Lista kaže ko je bolji, ali spore zbog jednog igrača!

Autor Haris Krhalić

I na čuvenom sajtu objavljen je dokaz velikog uspona Piksijevih "orlova". Preletjeli su i reprezentaciju Hrvatske, mada iz susjedstva objašnjavaju zašto to nije baš tako.

 srbija vrednija od hrvatske prema transfermarktu Izvor: Profimedia/MN Press

Donedavno ovo ne bismo mogli da pomislimo, ali tačno je. Reprezentacija Srbije na specijalizovanom sajtu transfermarktu vrijedi više od "A" selekcije Hrvatske, aktuelnog vicešampiona svijeta.

Portal koji prati fudbalsko tržište i uzima se kao pouzdano odredište za cijene fudbalera u ovom trenutku procjenjuje vrednost Piksijevih "orlova" na 342 miliona evra, što ih čini 12. najskupljom reprezentacijom na svijetu, dok su Hrvati na poziciji ispod srpskog tima, sa vrijednošću od 316,7 miliona evra.

Iako cijela Evropa priča o talentu i golovima fenomenalnog Dušana Vlahovića, koga "cijene" na 50 miliona evra, trenutno najskuplji srpski fudbaler je Sergej Milinković-Savić, koji vrijedi 70 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Njih dvojicu slijede Nikola Milenković sa cijenom od 25 miliona, Luka Jović i Filip Kostić sa po 20 miliona, a onda Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić, sa procijenjenom cijenom od 16 miiona. Iza njega su Marko Grujić, Nemanja Maksimović (po 15), Uroš Račić (10)...

Sa druge, trenutno najskuplji hrvatski reprezentativac je Marcelo Brozović, defanzivni vezista Intera, koji košta 40 miliona evra. Prate ga napadač Vest Hema Nikola Vlašić sa cijenom od 30 miliona, napadač Hofenhajma Andrej Kramarić sa 23, vezista Atalante Mario Pašalić sa 23, defanzivac Salcburga Joško Gvardiol sa 19...

Ipak, u Hrvatskoj su ovu listu uzeli sa dozom rezerve i uz objašnjenje da na spisku još nema Matea Kovačića, koji je zbog povrede u novembru propustio odlučujuće utakmice protiv Malte i Hrvatske. Njegova vrijednost prema transfermarktu je 45 miliona evra.

U svakom slučaju, i ovaj uspon Piksijevih "orlova" dokaz je da je srpska reprezentacija konačno na pravom putu, što pokazuju i rezultati i ove brojke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC