• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je TV prenos Zvezda - Ludogorec i sve što treba da znate o meču: Problemi sa sastavom i šta ako ne pobijede Bugare

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda i Ludogorec sastaju se večeras u Beogradu, a MONDO vam donosi pregled najvažnijih stvari koje se tiču same utakmice. Gdje možete da pronađete uživo TV prenos, koje sastave su spremili treneri, kakva je tradicija...

 crvena zvezda ludogorec detalji  Izvor: MN Press/Profimedia

Crvena zvezda i Ludogorec sastaju se večeras od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić" i to bi vrlo lako mogla da bude i odlučujuća utakmica grupne faze Lige Evrope za srpskog prvaka.

Tim trenera Dejana Stankovića je porazom protiv Mitjilanda u prethodnoj rundi (0:1) sebi zakomplikovao život, tako da u posljednjoj domaćoj međunarodnoj utakmici ove jeseni igraju za prolaz. Tri boda u ovom susretu bi ih jako primakla cilju, a to je naravno plasman u nokaut fazu.

Možda će vas zanimati

Zvezda je blagi favorit u ovoj utakmici, zbog više razloga, a predstavljamo vam najvažnije informacije o utakmici koja se igra večeras na "Marakani" i na kojoj neće biti dozvoljeno prisustvo regularnih navijača.

Razlog je kazna UEFA, ali će susret gledati mlade osobe do 14 godina za koje je napravljen ustupak.

KAD I GDJE SE IGRA?

Izvor: MN PRESS

Ako niste pažljivo čitali početak teksta, podsjetimo vas da se meč petog kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Ludogoreca igra večeras od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić". Neće biti organizovanog navijanja zbog kazne UEFA, ali će Zvezda imati podršku mladih navijača.

Nije to prvi put ove sezone, identična situacija desila se i protiv Kairata, a to je dalo "vjetar u leđa" timu Dejana Stankovića koji je "petardom" ispratio Kazahstance kući.

GDJE JE PRENOS?

Utakmicu ćete moći da pratite na dve televizije - Arena Sport Premijum 1 i RTS. Na MONDU vas kao i uvijek očekuje tekstualni prenos meča.

SASTAV ZVEZDE?

Izvor: MN PRESS

Imao je problema Dejan Stanković i pred ovaj meč pošto su Marko Gobeljić i Miloš Degenek zbog crvenih kartona protiv Mitjilanda suspendovani, dok je Lois Dioni (opet) povrijeđen.

Manje povrede muče Sekua Sanoga i Filipa Falka, koji će biti u sastavu za meč, međutim ne očekuje se da počnu utakmicu. Zbog toga će Stanković morati malo da "izmiješa" tim za Ludogorec, ali podsjetimo da je još gora situacija bila u Razgradu, pa se Zvezda vratila ipak sa tri boda kući.

Dakle, ovo je očekivani sastav Zvezde za Ludogorec:

Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Pavkov.

SASTAV LUDOGORECA

Nije sve idealno ni kod Bugara koji su u odnosu na prvi meč sa Zvezdom promijenili trenera. Već neko vreme ih vodi Stanislav Genčev, koji je inače angažovan kao vršilac dužnosti, a i sam ima poteškoće pred meč na "Marakani".

Manje povrede muče Despodova, Tekpeteija i Sisinja, a ovo je najvjerovatniji sastav Ludogoreca:

Kahlina - Pinas, Verdon, Plastun, Ikoko - Gonsalveš, Šou, Čibota, Jankov, Despodov - Sotiru.

ŠTA DONOSI POBJEDA, A ŠTA AKO SE NE POBIJEDI

Standings provided by SofaScore LiveScore

Zvezda bi sa nova tri boda bila na korak od nokaut faze Lige Evrope, ali matematički je i dalje "vezana" za Bragu i Mitjiland koji se ovog četvrtka (18.45) takođe sastaju u Danskoj.

Ako bi Zvezda pobijedila, došla bi do 10 bodova, a bila bi u tom slučaju prva ili druga - što zavisi od meča Braga - Mitjiland. Ako bi Braga pobijedila, Zvezda bi u njihovom "kamenolomu" igrala za prvo mjesto 9. decembra. Odgovara joj i bod, pošto bi i tako Mitjiland definitivno bio otpisan iz trke.

U slučaju pobjede Mitjilanda, a kiksa Zvezde - remi ili poraz - zavladala bi prava panika pred posljednje kolo.

SUDIJA I SUSPENZIJE

Meč sudi Hose Marija Sančez iz Španije, a pomoćnici su mu sunarodnici. Raul Kabanjero, Injigo i Pablo Gonzales Fuertes, dok podsjetimo na utakmicama Lige Evrope postoji i VAR tehnologija. Sve će to nadgledali čuveni Hesus Hil Mancano i Anhel Nevado...

Zvezdi prijete nove suspenzije zbog kartona, tako da Ivanić i Pavkov moraju posebno da se paze kako ne bi propustili meč sa Bragom u posljednjem kolu, dok su ostali igrači sigurni.

TRADICIJA

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Prije pobjede Zvezde u Razgradu u oktobru (1:0) golom Kange, gledali smo još dva meča ovih timova, i to u sezoni 2016/17 u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U pitanju su dobro poznati dueli dok je Miodrag Božović sjedio na klupi crveno-bijelih, a koji je na kraju pripao Bugarima. Prvo smo u Razgradu gledali uzbudljiv meč završen 2:2, isto smo vidjeli i sedam dana kasnije u Beogradu, samo uz isključenja Mocija i Kange. Tada je u produžecima Zvezdi "presudio" Vanderson.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC