• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za koga navija Dušan Tadić? Ovo se do danas nije znalo: Otac ga "otkrio" - Od 14. za Vojvodinu, a prije toga...

Autor Dragan Šutvić

Za koga navija Dušan Tadić? Njegov otac je riješio dilemu.

 dušan tadić navijao za partizan  Izvor: MN PRESS

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić (33) je 2010. godine otišao u inostranstvo, nakon što je u domaćem prvenstvu nosio dres samo Vojvodine, odlučivši tako da preskoči nekada neophodni korak zvani "vječiti".

I tokom karijere je uspješno izbjegavao da odgovori na čuveno pitanje koje postavljaju svakom klincu ("Da li navijaš za Zvezdu ili Partizan?"), poručivši u jednom intervjuu da su ga otac i ujak "pritiskali" naizmjenično kupujući mu dresove oba tima. Međutim, izgleda da je bliži bojama koje voli i njegov otac.

Možda će vas zanimati

U specijalnom dodatku "Večernjih novosti" Petar Tadić je otkrio da je Tadić kao dijete navijao za Partizan, da bi poslije odlaska iz Bačke Topole u Novi Sad počeo da podržava samo Vojvodinu.

"Od 14. godine, kada je tamo prešao, navija za Vojvodinu, kao i čitava porodica. Do tada je simpatisao Partizan, onako kako to već biva u detinjstvu, povukli su ga drugovi iz ulice i razreda. Za crno-bijele sam navijao i ja, a Dušanov ujak je bio veliki navijač Crvene zvezde, pa smo mu naizmijenično poklanjali čas crno-bijeli, čas crveno-bijeli dres. I dan-danas kod kuće imamo dres sa brojem devet Peđe Mijatovića, iz vremena kada je igrao za Partizan. Obožavao ga je kao igrača", otkrio je ponosni otac Petar Tadić.

"Duća" je ponikao u Bačkoj Topoli, gde je igrao za AIK, a u mlađim kategorijama je odskakao od ostale djece i pratili su ga najveći klubovi u zemlji: Vojvodina, Crvena zvezde i Partizan.

Bio je na korak od Zvezde kao desetogodišnjak, međutim majka je prelomila da pređe u Vojvodinu.

Mario Đurovski i Dušan Tadić
Izvor: MN PRESS

"Sestre su mu već bile u Novom Sadu, bliže je Bačkoj Topoli, a i Vojvodina je u to vrijeme imala najbolju fudbalsku akademiju u Srbiji", izjavio je Petar Tadić i dodao malo poznati podatak da je njihova porodica porijeklom iz mjesta Koljane koje je nedaleko od Knina.

Da li su poslije zvali "večiti"?

"U tom trenutku nije imalo smisla da prelazi u Zvezdu ili Partizan. U Vojvodini je imao sjajan, progresivan razvoj. Bio je prvotimac, igrao za mladu reprezentaciju, nastupio na Olimpijskim igrama, debitovao za seniorsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Poljske kod Radomira Antića. Sve to, a nije mu bilo ni dvadeset godina", poručio je otac najboljeg srpskog fudbalera.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC