• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski kažnjen, ali igraće pred publikom protiv Leotara!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Odluka Disciplinske komisije FSBIH nije pravosnažna, pa će Mostarci dočekati Trebinjce sa navijačima.

 Zrinjski Leotar se igra sa publikom Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Široki Brijeg i Zrinjski kažnjeni su u srijedu jednom utakmicom bez publike i novčanom kaznom zbog veličanja ratnog zločinca Slobodana Praljka, međutim, Mostarci će naredni meč igrati uz prisustvo gledalaca.

To je najavio Zrinjski u svom saopštenju i pozvao svoje navijače da ih podrže u pohodu na rekordnu devetu pobjedu u nizu.

Možda će vas zanimati

 "S obzirom na činjenicu da se u medijskom prostoru jučer pojavila informacija da je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH donijela odluku kojom je Zrinjski izrečena kazna zabrane odigravanja jedne utakmice bez prisustva gledalaca, odnosno da će se utakmica 19. kola m:tel Premijer lige Zrinjski – Leotar odigrati pred praznim tribinama, HŠK Zrinjski želi obavijestiti svoje navijače i sve zainteresovane gledatelje da će sutra moći prisustvovati navedenoj utakmici! Idemo zajedno po rekordnu devetu prvenstvenu pobjedu u nizu", navodi se u saopštenju Zrinjskog.

Objava Zrinjskog u prvi mah je zbunila javnost, ali je riječ o tome da Zrinjski ima pravo žalbe od osam dana i dok on ne istekne Zrinjski može da igra s publikom.

To je za MONDO potvrdio i predsjednik Disciplinske komisije FSBIH, Goran Kosorić.

"Odluka Disciplinske komisije nije pravosnažna, biće nakon što istekne rok od žalbe, a dotad Zrinjski ima pravo da igra s publikom. To ne znači da će izbjeći kaznu. Zrinjski ima pravo žalbe, a ukoliko se bude žalio nadam se da Apelaciona komisija neće ublažiti kaznu, može je samo uvećati", rekao je Kosorić.

I trener "plemića" Sergej Jakirović je komentarisao nepoznanice u vezi odluke mogu li sutrašnjoj utakmici biti prisutni navijači.

"Očekujem publiku, očekujem da bude kao i na posljednjoj utakmici. Nismo dobili ništa službeno, a ako i dođe danas ostaje nam pravo žalbe. Tako to obično ide i što se mene tiče očekujem da navijači dođu i daju nam podršku", izjavio je Jakirović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC