• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuo sam se s Mocom nakon Lisabona: Piksi otkrio nepoznati detalj - ovako se oprostio od Partizanove legende!

Autor Dušan Ninković

Selektor Srbije dobio čestitke od Partizanove legende, pa se biranim riječima oprostio od velikana srpskog fudbala.

 Moca-Vukotic-zvao-Piksija-nakon-pobede-u-Portugalu Izvor: MN PRESS

Srpski fudbal ostao je bez prave legende. Jedan od najvećih fudbalera u istoriji Partizana Momčilo Moca Vukotić preminuo je u 72. godini, nakon duge bolesti.

Koliko je veliki bio Momčilo Vukotić možda i najviše govori anegdota iz svlačionice nacionalnog tima, ali i poruke koje stižu nakon njegove smrti. Od fudbalske legende crno-bijelih oprostio se i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Čovjek koji je pobjedom u Lisabonu odveo srpsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Katar otkrio je da se nakon pobjede u Portugalu čuo sa legendom Partizana, koja je tada od srca čestitala uspjeh "Orlovima". Veliki gest velikog fudbalera!

"Moca je bio izuzetna osoba, istinska fudbalska legenda. Dobar čovjek, plemenitog duha, gospodskih manira. Ostaće mi zauvijek u lijepom sjećanju. Čuli smo se telefonom poslije utakmice u Lisabonu. Bio je iskreno srećan i od srca je čestitao svima na plasmanu. Uputio bih najdublje saučešće njegovog porodici i najbližima. Počivaj u miru, legendo", rekao je selektor Srbije.

Od legendarnog fudbalera, čovjeka koji je do skoro bio rekorder crno-bijelih po broju odigranih mečeva, opraštaju se njegovi prijatelji, saigrači, rivali, navijači Partizana, ali i svi ljubitelji fudbala. U Humskoj je stekao kultni status, posebno zbog važnih i lijepih golova, ali i zbog povratka iz inostranstva kada je bilo najteže.

Podsjećamo, momčilo Vukotić je najvećih dio karijere (1968-1978 i 1979-1984) proveo u Partizanu, dok je jedinu sezonu u inostranstvu igrao za francuski Bordo. Nastupao je kao ofanzivni vezni igrač, a ljubitelji fudbala pamtiće ga i kao velikog gospodina van terena, jer ga nikada nisu pratili skandali.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC