• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se Moca vratio u Partizan da ga spasi ispadanja: Odrekao se Francuske, pa zbog crno-bijelih produžio karijeru

Autor Dragan Šutvić

Godinama po završetku karijere, Momčilo Vukotić otkrio je neke zanimljive detalje iz svojih igračkih dana.

 momčilo vukotić se vratio u partizan da ga spasi ispadanja  Izvor: MN PRESS

Tužna vijest pogodila je srpski sport. Legendarni fudbaler i trener Momčilo "Moca" Vukotić preminuo je ovog petka u 72. godini. Godinama se borio sa kancerom grla, a od njega se prvo oprostio njegov voljeni Partizan.

Za mnoge najveći fudbaler u istoriji beogradskih crno-bijelih bio je obožavan u Partizanu i poštovan sa one druge strane Topčiderskog brda, a o njegovoj veličini posebno govori priča o povratku u Humsku tokom bogate igračke karijere.

Možda će vas zanimati

Vukotić je za Partizan odigrao 781 utakmicu, od čega su 395 bile prvenstvenog karaktera. Postigao je 112 golova, osvojio tri titule kao igrač, dvije kao "tehniko" i podigao je trofej Kupa kao trener tima.

Nastupao je u čak 25 vječitih derbija i upisao je šest golova. Sve te brojke, koliko god bile kolosalne, ne otkrivaju veličinu ove legende. Priča iz 1979. godine to ilustruje najbolje.

Partizanu je te sezone išlo jako loše i u prvenstvu Jugoslavije su bili u donjem dijelu tabele, praktično klizeći ka drugoj ligi. Ipak, Moca je tada prekinuo angažman u Bordou i prvim letom došao u Humsku.

"Poslije osvojene titule Partizan je došao u poziciju da se do posljednjeg kola bori za opstanak, što je u tim vremenima bilo nepojmljivo. Sve to mi je teško padalo. Kad je stigao poziv od Zorana Miladinovića, bez razmišljanja sam ga prihvatio, tako da sam Bordo napustio već poslije prve sezone, mada sam imao ugovor na još godinu dana", objasnio je Vukotić tu svoju odluku decenijama kasnije u jednom intervjuu.

Odrekao se slave i novca ne bi li pomogao Partizanu, a kada je trebalo da završi karijeru, crno-bijeli su ga "najerali" da ostane na jugoslovenskim terenima još godinu dana.

"Kod Miloša Milutinovića isto smo pružali jako sugestivne partije. Miloš je dozvoljavao slobodu u igri. Bio sam pri kraju karijere, planirao sam da na kraju te sezone, 1982/83, sa osvojenom titulom stavim tačku na "i". Nakon te posljednje utakmice čak sam bacio kopačke navijačima, ali su me kasnije ubijedili da odigram još jednu sezonu", otkrio je Vukotić šta je sve činio zbog ljubavi prema Partizanu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC