• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudbinski put 2 najveće legende crno-bijelih: Ovako je Štef ubacio Mocu u vatru - JNA ne pamti bolji Partizan!

Autor Dragan Šutvić

Sudbina je tako htjela da jedan dođe, a drugi ode na isti datum.

 fk partizan stjepan bobek momčilo vukotić Izvor: MN PRESS

Jedan je bio prva legenda Partizana, a drugi možda i najvoljeniji fudbaler koga je stadion JNA ikada vidio. Jedan je rođen 3. decembra, a drugi nas je ovog kobnog 3. decembra nakon duge borbe sa opakom bolešću napustio. 

Jedan je Stjepan Bobek, a drugi je Momčilo Vukotić, za sve one koji su voljeli fudbal jednostavno Moca! 

Možda će vas zanimati

Nakon što je legendarni Štef završio svoju fudbalsku karijeru i ušao u legendu nije se odrekao svog Partizana već je ostao u njemu kao trener. Potom je otišao, a onda se vratio 1967. godine, na vrijeme da iz juniorskog pogona pusti u prvi tim nebrušeni dijamant - Mocu Vukotića!

"Prvi seniorski trener bio mi je Štef Bobek. Kod njega sam i debitovao sa 18 godina protiv Vardara. Kasnije su došli Džina Simonovski, Gojko Zec, pa Toma Kaloperović, koji je bitan zbog te prve titule koju smo čekali deceniju, pa Vilotić u jednom periodu, te Vasović", sjetio se u jednom intervjuu popularni Moca. 

Tek je bio punoljetan, a u timu punom asova i u klubu koji je čekao titulu Bobek je imao hrabrosti da ga ubaci u igru. A taj tim u kome je mladi Vukotić uspio da izbori svoje mesto samo godinu dana ranije je napravio najveći uspjeh u istoriji kluba.

"Debitovali smo u sezoni 1967/68. protiv Vardara, potpisao sam prvi, petogodišnji profesionalni ugovor 1968, a u Partizanu su me sačekala sedmorica igrača koji su godinu dana ranije bili finalisti Kupa evropskih šampiona. Bio sam oduševljen, pa samo 12 mjeseci ranije ja sam bježao sa časova da ih gledam. To vrijeme provedeno s njima mnogo mi je pomoglo u karijeri", pričao je Vukotić.

A sjećao se i jedne navike svog prvog trenera koja mu je tada išla na živce. Ipak sa godinama, zavolio je note koje mu je u svlačionici puštao Štef!

"Sjećam se čuvenog Bobeka po tome što nam je puštao grčku muziku dok smo imali kondicione treninge. Tada sam je mrzio, a zavolio sam je mnogo godina kasnije, kada sam radio kao trener u Grčkoj", pričao je Vukotić. 

Pročitajte i ovo:



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC