• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA, sram vas bilo, nećemo da igramo! Promijenili pravilo da udovolje Englezima - odgođena utakmica će napraviti haos!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Totenhem je uspio da od UEFA dobije ono što im je odgovaralo i mogli bi da budu u povlašćenoj situaciji pred meč koji odlučuje hoće li nastaviti takmičenje i u proljećnoj fazi Konferencijske lige.

 ren ne želi da igra odgođenu utakmicu sa totenhemom u konferencijskoj ligi Izvor: Profimedia

Pala je odluka - utakmica poslejdnjeg kola grupne faze Konferencijske lige između Totenhema i Rena neće biti odigrana u četvrtak uveče pošto je odgođena!

UEFA je potvrdila da susret u Londonu neće biti odigran zbog velikog broja igrača Totenhema koji je pozitivan na korona virus, a to je naišlo na bijes u redovima francuskog kluba. Oni sada prijete da odgođeni meč neće ni da igraju!

Možda će vas zanimati

Šta se zapravo desilo u čitavoj priči? Totenhem je prethodnih dana u velikom problemu zbog brojnih igrača koji su im bili pozitivni na korona virus. Osam igrača je bilo pozitivno uz još pet članova stručnog štaba.

Zbog toga, UEFA je odlučila da odgodi meč i taj susret bi najvjerovatnije trebalo da bude odigran naredne srijede, 15. decembra, tvrdi francuski list "Ouest France". Ovaj regionalni medij navodi da je to prijedlog Totenhema, međutim, Ren se osjeća žestoko oštećeno.

Oni tvrde da Ren nema namjeru da prihvati novi datum za odigravanje meča, jer su bijesni zbog tako kasnog odgađanja  susreta. Francuski tim je već otputovao u London nakon što im je prethodno bilo potvrđeno da će utakmica biti odigrana kada je isprva i bila zakazana.

Međutim, UEFA je u srijedu ipak održala novi sastanak sa predstavnicima dva kluba, kada je Totenhem istakao da nemaju namjeru da igraju taj meč i organizator takmičenja im je izašao u susret. Ali druga strana tvrdi da je to protivno pravilima.

Ren je ovo opisao kao "jednostranu odluku koja ni u kom slučaju nije bila potvrđena od UEFA" u njihovom saopštenju kasno uveče.

"Pravila nalažu da meč mora biti odigran dok god tim ima 13 igrača i jednog golmana na raspolaganju. Ovaj nedostatak fer pleja je još nepodnošljiviji nakon što nam je Totenhem ranije tokom srijede potvrdio da će utakmica biti odigrana, prije nego što su poslije obavijestili Ren da nemaju namjeru da igraju meč nakon slijetanja na aerodrom u Londonu", naveli su iz francuskog kluba.

Utakmica po pravilima UEFA mora da bude odigrana do 31. decembra, a vrlo je važna za Totenhem, pošto trenutno imaju isti broj bodova kao i Vitese i radi se o borbi za plasman u narednu fazu.

Tako bi Englezi mogli da znaju koji rezultat im je potreban za prolaz dalje, pošto će Vitese odigrati u četvrtak svoj meč protiv Mure, dok je Ren siguran na prvom mjestu na tabeli, sa četiri boda više od Totenhema i Vitesea.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC