• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova najbolja polusezona u istoriji: Ovo se čekalo 76 godina - Igrači se iznenadili kad su čuli šta su uradili!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crno-bijeli nikada od osnivanja nisu imali ovako uspješnu jesen na sva tri fronta, ali u klubu su svjesni da će na proljeće 2022. biti još veći izazov pred njima.

 Partizan-odigrao-najbolju-polusezonu-u-istoriji-kluba Izvor: MN Press/YouTube/FK Partizan Beograd/Printscreen

Došao je i kraj 2021. godine za fudbalere Partizana. Posljednja utakmica je odigrana, a kada se podvuče crta - bolje nije moglo. I to nije mišljenje, već prosta statistika:

Partizan nikada u svojoj istoriji nije imao ovako uspješnu i dominantnu prvu polusezonu!

Ekipa Aleksandra Stanojevića savladala je u subotu Kolubaru 1:0 na oproštaju od ove godine i tako sa pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu otišla na dvomjesečnu pauzu, tokom koje će kovati planove kako da tu prednost održe i do posljednjeg, 37. kola.

Do tada je put izuzetno dug, ali sve u Humskoj raduje činjenica - ovo je najbolja polusezona u istoriji kluba od osnivanja 1945. godine!

Partizan je u Superligi na 21 utakmici upisao 19 pobjeda i dva remija, uz 57 datih i tek šest primljenih golova. Obezbijeđen je plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, kao i evropsko proljeće, odlaskom u nokaut fazu Konferencijske lige.

Ta činjenica iznenadila je i vezistu Miloša Jojića, igrača koji je svoj doprinos ove jeseni dao sa čak 12 asistencija.

"Nisam imao tu informaciju, ali drago mi je da to čujem. Stvarno smo igrali dobro od početka priprema, kroz kvalifikacije, evo do samog kraja. Tu je i proljeće u Evropi, svaka čast momcima na urađenom do sada, ali to je samo zarez, jer čeka nas jako težak period poslije pauze", jasan je "Zeka" Jojić.

Pogled unazad, u istoriju crno-bijelih, govori da je Partizan imao samo jednu bolju polusezonu u domaćem prvenstvu, u jesen 1998. Ali dvije opaske su važne - tada Partizan nije "prezimio" u Evropi, a skor 16 pobjeda i jedan remi ostvaren je u nešto kraćoj polusezoni nego što je to slučaj ove godine.

Potom slijedi ovogodišnja jesen sa skorom 19-2-0 koja je uspešnija po nastavku takmičenja na sva tri "fronta", dok je sa Stanojević prije ravno deset godina (sezona 2011/12) bila ostvarena treća najbolja ligaška jesen - 14 pobjeda i jedan poraz u 15 mečeva.

U sezoni 2004/05 je taj skor pod Vladimirom Vermezovićem bio 13-2-0, u sezoni u kojoj su crno-bijeli i dočekali proljeće u Kupu UEFA i osvojili titulu prvaka Srbije i Crne Gore bez ijednog poraza.

Sada su tokom jeseni bili još dominantniji.

"Šta reći? Odigrali smo od prve do posljednje utakmice, dali smo sve. Ova posljednja utakmica je bila jako teška, ali i sve ostalo su bile podjednako. Jedna izvanredna polusezona je iza svih nas, čestitam na tome cijelom stručnom štabu i mojim saigračima. Jer ovo ponoviti biće jako teško. Imamo veliki izazov za narednu polusezonu, a to je naravno da osvojimo titulu. Biće jako teško, ali ovo što smo prikazali do sada nam daje nadu i samopouzdanje", rekao je Saša Zdjelar poslije pobjede nad Kolubarom.

Partizan će u 2022. nastaviti svoju grčevitu borbu na sva tri fronta. U Kupu Srbije su na nekoliko mečeva od trofeja, u Konferencijskoj ligi čeka Sparta iz Praga, ali samo je jedna stvar svima u Humskoj na pameti:

Kao što su navijači sa igračima pjevali u subotu poslijepodne - da se opet slavi titula.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC