• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuna ludnica u derbiju! Spektakl u Londonu - golovi, VAR, crveni i mnogo spornih odluka!

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatna utakmica između Totenhema i Liverpula, a rezultat će najviše obradovati Pepa Gvardiolu.

 Totenhem Liverpul 2:2 18.kolo Premijer liga Izvor: Fonet/Fonet/AP/Frank Augstein

Mogli su svi ljubitelji fudbala da uživaju u pravom spektaklu u Londonu na premijerligaškom derbiju, koji nije odložen zbog korone.

Poslije 90 i kusur minuta igre je meč Totenhema i Liverpula završen remijem (2:2), a prema viđenom je moglo da bude bar još nekoliko golova.

Nije lako opisati sve što se dogodilo u prijestonici Engleske. Od lijepih golova, preko spornih odluka, VAR-a, crvenog kartona, nevjerovatne greške jednog od najboljih golmana na svijetu...

Da krenemo od početka. U 13. minutu je Hari Kejn postigao gol za vođstvo domaćina, njegov prvi pogodak za "pijevce" u domaćem šampionatu još od 17. oktobra. Nedugo zatim je napravio oštar start na Endiju Robertsonu, dobio je samo žuti karton, uz žestoke proteste Jirgena Klopa i klupe, VAR nije vidio ništa sporno.

Nevjerovatno je kako nisu uspjeli da dupliraju prednost. Son je u 17. minutu promašio zicer, pa je u 30. ostavio loptu za Dele Alija koji je bio sam pred golom, ali je Alison vrhovima prstiju spriječio pogodak.

Surova kazna je stigla u 35. minutu kada je Diogo Žota, jedan od najnižih na terenu, glavom zatresao mrežu. Po povratku na teren je u 55. minutu Kejn propustio zicer, brazilski golman je maestralno intervenisao. A, onda je u 69. Trent Aleksander-Arnold centrirao, Robertson je sa nekoliko metara glavom samo proslijedio loptu u mrežu. Bunili su se u Totenhemu, tražili su igranje rukom Mohameda Salaha, faul, VAR je ponovo gledao, a sudija Pol Tirni je priznao gol.

Međutim, pet minuta kasnije je jedna lopta išla u prostor ka Sonu, Alison je izašao, trebalo je to da bude rutinska intervencija, ali je golman "crvenih" promašio loptu, a Son nije imao poteškoće da je sprovede u mrežu.

Onda se u 77. minutu desila nova sporna situacija. Robertson je promašio loptu, oštro je startovao na Emersonu Rojalu koji je pao uz urlik. Sudija je dao lijevom beku žuti, pa je poslije gledanja snimka preinačio odluku u crveni karton. Tada se opet Klop bunio, objašnjavao je da je onda i Kejnov start morao da bude crveni, ali uzaluld. Do kraja je bilo prilika, ali ne i promjene rezultata.

Ranije danas je Mančester siti demolirao Njukasl (4:0), dok je Čelsi kiksnuo protiv Vulverhemptona (2:2).

Ovi rezultati najviše odgovaraju ekipi Pepa Gvardiole koja je preuzela prvo mjesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC