• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić srušio Mesija, a za "Gardijan" je na 89. mjestu: Pogledajte ko je sve ispred Srbina i procijenite da li su u pravu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čini se da tu ima fudbalera koji su imali znatno lošiju godinu od Tadića.

 dušan tadić na 89. mjestu na listi najboljih fudbalera svijeta gardijan Izvor: Profimedia

Svake godine u ovo vrijeme britanski list "Gardijan" objavljuje listu najboljih fudbalera svijeta konsultujući se sa novinarima, između ostalih i sa našim kolegom iz MONDA Nebojšom Markovićem, a u narednim danima posetepeno će saopštavati laureate, sve od 100. do 1. mjesta.

Tako su danas objavili imena igrača koji zauzimaju pozicije od 100. do 71. mjesta, a među njima je i jedan srpski fudbaler, vidjećemo da li i jedini.

Možda će vas zanimati

U pitanju je naravno Dušan Tadić koji je imao ponovo nezaboravnu godinu u Ajaksu. Kao kapiten "kopljanika" vodio ih je do duple krune u Holandiji, ove jeseni su pod njegovom komandom na savršen način završili grupnu fazu Lige šampiona, dok je srpska desetka "punila" kolone golovi i asistencije.

Tako je Tadić uspio da obori i rekord Lionela Mesija po broju asistencija u jednoj kalendarskoj godini, pošto je čak 37 puta dodao svojim saigračima za gol, a to su primijetili i brojni novinari.

Međutim, očekivala se bolja pozicija za Tadića, pa je na "Gardijanovoj listi" završio na tek 89. mjestu. Nije pomoglo ni to što ga je naš kolega Nebojša Marković stavio na vrlo visoku poziciju, čini se da ostali nisu pratili na času, pa im je promaklo da je kao vođa orkestrirao Ajaksom.

Iza njega su ostali Hejbjerg (Totenhem), Tilemans (Barselona), Gavi (Barselona), Fabinjo (Liverpul), Mele (Atalanta), Saka (Arsenal), Navas (PSŽ), Aler (Ajaks), Rodri (Siti), Alvarez (River plejt) i Olmo (Lajpcig), dok ispred njega i te kako ima iznenađenja.

Bolje rangirani od Dušana Tadića su sljedeći fudbaleri: Žota (Liverpul), Dijaz (Porto), Ojarzabal (Sosijedad), Jilmaz (Lil), Feliks (Atletiko Madrid), Duvan Zapata (Atalanta), Buskets (Barselona), Brozović (Inter), Firmino (Liverpul), Šik (Bajer), Šo (Junajted), Šmajhel (Lester), Grizman (Atletiko), Ederson (Siti), Voker (Siti), Spinacola (Roma), Belingam (Dortmund) i Ljorente (Atletiko Madrid).

Ostatak liste ćemo tek saznati u narednim danima.

PROČITAJTE I OVO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC