• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi krenuli na put u Loznicu: Kruna perfektne jeseni za Borac m:tel bio bi trofej "Svesrpskog kupa"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel otputovali su u Loznicu, gdje će se od srijede boriti za pehar namijenjen pobjedniku "Svesrpskog kupa".

 Rk Borac otputovao u Loznicu na Svesrpski kup  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Po peti put se održava ovaj turnir na kojem učestvuju najbolji klubovi iz Srbije i Republike Srpske, a dosadašnja četiri puta šampion je bila novosadska Vojvodina, koja je na premijernom takmičenju pobijeđivala Derventu, a potom tri puta banjalučke crveno-plave u finalima.

Ove jeseni, izabranici Mirka Mikića odigrali su polusezonu bez greške - iako sa potpuno podmlađenim timom, koji je po uzoru na ekipu koja je osvojila Kup IHF 1991. godine, prozvana "Dječijim vrtićem", suvereno je odigrala 15 utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Borac m:tel je zabilježio čak 12 pobjeda i dva remija na teškim gostovanjima u Vogošći i Tuzli, odnosno protiv direktnih konkurenata u borbi za šampionsku titulu.

Poslije naporne, ali i odlične jeseni, nagrada za sjajne partije u prvenstvu, stigla je i od selektora BiH Ivice Obrvana, koji je četvoricu crveno-plavih Vladu Draganića, Luku Perića, Marka Lukića i Luku Kneževića pozvao na okupljanje i mini pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Slovačkoj i Mađarskoj.

Draganić, Perić i Lukić će se priključiti banjalučkoj ekipi na "Svesrpskom kupu", ali problem će biti sigurno i umor od polusezone, ali ne i motivacija za bitku sa dobojskom Slogom u polufinalu, a vjerujemo i u borbi za trofej u četvrtak protiv boljeg iz duela između šabačke Metaloplastike i Vojvodine iz Novog Sada.

Za razliku od njih, Knežević zbog povrede nije ni otišao na okupljanje reprezentacije, niti će nastupiti u Loznici.

"Bez obzira na sve, za nas je 'Svesrpski kup' važno takmičenje u kojem želimo da se predstavimo u najboljem izdanju", rekao je između ostalog mladi stručnjak, koji je vjerovatno najzaslužniji za fantastični uspon Borca m:tel nakon neuspješne epizode sa proslavljenim šefom struke Veselinom Vujovićem.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Znaš li ti mondo koliko je nas bilo na treningu 1989. godine?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC