• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li trofej "Svesrpskog kupa" stići u Banjaluku ili Doboj? Vojvodina je opet blagi favorit ANKETA

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Peti po redu "Svesrpski kup" u rukometu biće odigran u utorak i srijedu u Loznici.

 Mirko Mikić i Dejan Vasilić, najava Svesrpski kup Loznica ANKETA Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Republiku Srpsku će na ovom takmičenju predstavljati rukometaši banjalučkog Borca m:tel i Sloge iz Doboja (16.45), koji će ukrstiti koplja u polufinalu, dok drugi polufinalni par čine šabačka Metaloplastika i Vojvodina iz Novog Sada (19.00).

Upravo su Novosađani neprikosnoveni na "Svesrpskom kupu" s obzirom da su osvajali trofej na prethodna četiri turnira. Prvi put "lale" su u finalu nadigrale ekipu Dervente 2014. godine u Tesliću (31:19), da bi im rival u finalima u Novom Sadu 2016, u Banjaluci 2017, i Palama 2019. godine bili banjalučki crveno-plavi.

"Borčevci" su najprije poraženi sa pet razlike u Novom Sadu (30:25), potom su trofeji namijenjeni pobjedniku takmičenja odlazili Voši zbog boljeg izvođenja sedmeraca u "Boriku" - 27:27 (nakon sedmeraca 30:31) i Palama 22:22 (nakon sedmeraca 24:25).

Petu šansu da prekinu dominaciju novosadskog tima imaće izabranici Mirka Mikića i Dejana Vasilića pod uslovom da Šapčani ne eliminišu favorita u drugom polufinalnom ogledu.

"Najvažnije je sad da se oporavimo poslije žestoke borbe u Tuzli, imamo dosta povreda ozbiljnih i manje ozbiljnih. Prioritet je da ih oporavimo do 'Svesrpskog kupa', pa ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo igrati kao što smo igrali do sada i da ćemo imati dovoljno rukometaša na raspolaganju. Bićemo rasterećeni, kao i u Premijer ligi BiH - da odigramo kako treba, da se borimo, da budemo energični sa mnogo trčanja i dobre odbrane. Što se tiče prvog duela, želimo da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu. Nadam se da će ljudi koji budu pratili uživati u dobrom rukometu. Isto tako, imamo reprezentativce koji bi nam se trebali priključiti u Loznici, ali vidjećemo još s kakvim timom ćemo raspolagati. Bez obzira na sve, za nas je 'Svesrpski kup' važno takmičenje u kojem želimo da se predstavimo u najboljem izdanju", rekao je Mikić nakon što je njegov tim odigrao neriješeno protiv Slobode (26:26) i ostao jedini neporažen u jesenjem dijelu prvenstva BiH.

Crveno-plavi su suvereno osvojili jesenju titulu sa čak osam bodova prednosti ispred Leotara i Vogošće, koji su na diobi drugog mjesta na tabeli.

Dobojska Sloga s druge strane u Loznicu putuje nakon "toplo-hladno" partija u bh. šampionatu, ali i osokoljena posljednjim trijumfom nad Iskrom iz Bugojna (27:25) pred zimsku pauzu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener Dobojlija Dejan Vasilić svjestan je da "Svesrpski kup" dolazi u nezgodno vrijeme kad su svi igrači prilično umorni nakon naporne polusezone.

"Na žalost takmičenje u Loznici dolazi na kraju jesenjeg dijela sezone i svi smo već istrošeni. Imamo i veliki broj povrijeđenih igrača, kao i oslabljeni neigranjem reprezentativaca, ali nam predstavlja zadovoljstvo što predstavljamo Republiku Srpsku i naš grad na 'Svesrpskom kupu'. Daćemo maksimum u kakvom god sastavu izađemo da zabilježimo što bolji rezultat", rekao je Vasilić.

Prema njegovom mišljenju, Novosađani su i dalje favoriti za osvajanje pehara.

"Vojvodina je veoma kvalitetna ekipa i mislim da je blagi favorit na završnici, ali nadam se da ćemo mi prvo odigrati kvalitetnu utakmicu protiv Borca pa ćemo onda da pokušamo u finalu iznenaditi sa kojim god protivnikom budemo igrali. Za naše mlade momke ovaj turnir će biti jedno novo iskustvo i uz pružen maksimum da ćemo zabilježiti dobar rezultat", naglasio je Vasilić.

Anketa

Ko će biti ovogodišnji pobjednik Svesrpskog kupa?

  • Borac m:tel

    60.87% (14)

  • Vojvodina

    21.74% (5)

  • Sloga

    17.39% (4)

  • Metaloplastika

    0% (0)

Ko će biti ovogodišnji pobjednik Svesrpskog kupa?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC