• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda pregazili Hrvate! Izabran najbolji tim bivše Jugoslavije

Autor Haris Krhalić

Još jedan dokaz da je Superliga najjače takmičenje u regionu.

 Najbolji tim bivše Jugoslavije Izvor: MN PRESS

Statistička platforma Comparisonator napravila je izbor za nabolje fudbalere u ligama bivše Jugoslavije i "vječiti" dominiraju tim izborom! 

Izabrana su tri tima - zlatni, srebrni i bronzani, a u prvih 11 našlo se čak šest igrača iz Superlige Srbije, od čega čak četiri iz Partizana! 

Crno-bijeli imaju igrača u svakoj liniji tima. U srcu odbrane našao se Crnogorac Igor Vujačić, u srcu veznog reda Miloš Jojić, na krilu Kvinsi Menig, a u napadu Rikardo Gomeš. 

Možda će vas zanimati

U zlatnom timu su i dvojica iz Crvene zvezde, a to su Aleksandar Katai i Gelor Kanga. Ostatak ekipe dolazi iz hrvatskog prvenstva, a tim izgleda ovako: 

Zlatni tim: 4-2-3-1: Marko Malenica (Osijek) - Peter Bockaj (Osijek), Igor Vujačić (Partizan), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Gergo Lovrenčić (Hajduk) - Miloš Jojić (Partizan), Gelor Kanga (Crvena zvezda) - Kvinsi Menig (Partizan), Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Robert Murić (Rijeka) - Rikardo Gomeš (Partizan. 

U drugom, tj. srebrnom timu našlo se čak četiri igrača iz Crvene zvezde i jedna iz Partizana. Iskusni Bibars Natho je tu kao predstavnik crno-bijelih, a crveno-bijele predstavljaju Aleksandar Dragović, Milan Rodić, El Fardu Ben i Mirko Ivanić. 

Tu su i četiri fudbalera Dinama iz Zagreba, desni bek Rijeke i Marko Livaja u napadu. 

Srebrni tim: 4-2-3-1: Dominik Livaković (Dinamo) - Milan Rodić (Crvena zvezda), Aleksandar Dragović (Crvena zvezda), Dino Perić (Dinamo), Ivan Tomečak (Rijeka) - Luka Ivanušec (Dinamo), Josip Mišić (Dinamo) - Mirko Ivanić (Crvena zvezda), Bibar Natho (Partizan), El Fardu Ben (Crvena zvezda) - Marko Livaja (Hajduk)

A u trećem timu našao se i jedan igrač iz srpske lige koji ne igra za vječite! Ofanzivni vezista TSC-a Mihajlo Banjac je ofanzivni vezista tog tima, a tu je i Milan Gajić. 

Bronzani tim: 4-2-3-1: David Adam (Koper) - Almir Bekić (Zrinjski), Mile Škorić (Osijek), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Milan Gajić (Crvena zvezda) - Miloš Raičković (Budućnost), Blaž Vrhovec (Maribor) - Maks Barišić (Koper), Mihajlo Banjac (TSC), Igor Ivanović (Budućnost) - Josip Drmić (Rijeka)

Ukupno u sva tri tima Crvena zvezda ima najviše igrača. Tu je sedam crveno-bijelih, dok je Partizan na drugom mjestu sa pet fudbalera, ali od toga čak četiri u prvom timu. TSC je tu sa jednim, a Dinamo Zagreb je lošiji od oba vječita rivala i pritom nema nijedan tim u prvih 11. 

Dinamo i Rijeka su došli do po četiri igrača, Osijek ima tri, Hajduk, Budućnost, Zrinjski i Koper po dva, a Maribor jednog. To sveukupno znači da Superliga ima 13 igrača koliko ima i HNL!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC