• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blam! Premijerligaš doveo čuvenog fudbalera, pa mu ponudio 60 funti: Vezista ih odbio, a onda postao jedan od najboljih!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna priča dolazi nam iz Engleske.

 mikaelu esijenu barnli nudio 60 funti sedmično Izvor: Profimedia

Klubovi često naprave greške kod procjene nekih igrača, a Barnli je svoju najveću napravio 1999. godine kada je zbog 60 funti ostao bez Mikaela Esijena!

Legendardni defanzivni vezista koji je na vrhuncu karijere nastupao za Real Madrid i Čelsi stigao je 1999. godine u Englesku kao jedan od najboljih fudbalera na Svjetskom prvenstu za igrače do 17 godina. 

Možda će vas zanimati

Gana je osvojila treće mjesto, a skauti su zapazili Esijena i pozvali ga na probu u Englesku. On je na probi zadovoljio, a onda je dobio zaista nevjerovatnu ponudu - da dobija 60 funti nedjeljno od kluba! Naravno da je to odbio i potpisao za Bastilju u Francuskoj. 

Poslije odličnih igara za taj klub, otišao je u Lion, gdje je osvojio dvije titule šampiona i impresionirao u Ligi šampiona. To je navelo Čelsi da ga vrati u Englesku. Tamo gdje mu je prethodni put nuđeno 60 funti nedjeljno, sada je otišao za 24,5 miliona funti!

"Mikael Esijen je bio na probi nekoliko dana. Nismo ga potpisali jer je pravilo kluba bilo da ne plaćamo igrača na probi više od 60 funti sedmično", ponudili su dosta čudno objašnjenje iz Barnlija. 

On je završio karijeru 2020. godine, a sada je trener u Nordsjelandu. U karijeri je osvojio jednu Ligu šampiona, dvije Premijer lige i dvije titule u Francuskoj. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC