• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijela Engleska priča o njemu - bio je promašaj od 40 miliona funti: Promijenili mu poziciju, pa razbio velikana!

Autor Dragan Šutvić

Dugo nismo vidjeli da se neko za samo jedan meč ovako dobro prilagodi novoj ulozi u timu.

 igrač njukasla odličan protiv junajteda Izvor: Profimedia

Navijačima Njukasla dvije i po godine nije jasno kako je njihov voljeni klub odlučio da potroši 40 miliona funti i iz njemačkog Hofenhajma dovede Džoelintona. Očekivali su, verovatno, neku modifikovanu verziju Firmina, ali za sada nisu mnogo dobili.

Nakon remija (1:1) u posljednjem kolu protiv Mančester junajteda, mišljenje o Brazilcu potpuno im se promijenilo. Istina, prvo se promijenilo nešto drugo u igri njihovog tima.

Menadžer Edi Hau koji je naslijedio ekipu od Stiva Brusa izmislio je novu poziciju za brazilskog fudbalera - mjesto centralnog veznog u 4-3-3.

Čovjek koji je najveći dio karijere, kako u Engleskoj tako i prije dolaska u Premijer ligu, proveo u napadu, sada je prebačen na mjesto centralnog veznog igrača. Nije trebalo da bude ofanzivan već tačno u liniji sa Šelvijem i Longstafom, svojim novim najbližim saradnicima.

Partija Brazilca bila je impresivna toliko da fudbalska javnost u Engleskoj dva dana priča o magiji koju je prikazao. Za samo 90 minuta transformisao se iz neefikasnog napadača u "box to box" igrača u veznom redu, pokrivajući ogroman prostor, diktirajući tempo meča i uzimajući duele rivalima.

Imao je mogućnost da vidi veći dio terena pa je koristio svoju tehniku, ali nije bježao ni od defanzivnih zadataka. Upravo zbog njegove impresivne partije Mančster junajted je na poluvremenu zamijenio Freda, ali to nije pomoglo.

Džoelinton je bio razlog za Njukaslovo pariranje favoritu, a Hau je nekadašnjim igračem Bundeslige iznenadio Nijemca Ralfa Rangnika. Pravo rješenje za brazilskog fudbalera nije postojalo, pa su navijači "Svraka" zaključili da 40 miliona nije uludo utrošeno.

Trebalo je malo vremena i da veliko pojačanje dobije novu ulogu, ali može da bude koristan.

Pogledajte kako je mučio Mančester junajted:

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC