• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Navali, narode!" - ovi srpski fudbaleri stižu za džabe: Zvezdina i Partizanova djeca, "Gvardiolin mali" i Mile Srbin!

Autor Dragan Šutvić

Klubovi već sada mogu da pregovaraju sa njima i neće plaćati obeštećenje za njih od ljeta, pa bi tako čak i Zvezda i Partizan među ovim igračima mogli da pronađu pojačanja. Čeka nas nikad uzbudljivije ljeto.

 srpski igrači kojima ugovor ističe 30. juna 2022. Izvor: Profimedia/D.Nakashima/AFLO/MN press

Kada kazaljke na satu 31. decembra "otkucaju" tačno ponoć - ne poželimo jedni drugima samo srećnu Novu godinu, nego je to dan i koji raduje sve fudbalske sladokusce. Tada po običaju počinje zimski prelazni rok...

Ne samo da klubovi mogu da ponovo dovode pojačanja koja će im zakrpiti "rupe" koje su primijetili tokom jeseni, nego mogu i da pregovaraju sa svim onim igračima kojima ugovor ističe 30. juna. I ono što je najbolje od svega za njih - neće morati da plate obeštećenje.

Možda će vas zanimati

Zbog toga pregovori počinju znatno ranije, mogu da se dogovore i šest meseci ranije, pa su u ovom trenutku najinteresantniji fudbaleri kojima je posljednji dan ugovora 30. juna 2022. godine.

Svake godine ih je sve više, fudbaleri su shvatili da mogu da izvuku više novca ako dolaze bez obeštećenja, isto se odnosi i na njihove agente, pa nas tako očekuje vrlo uzbudljivo ljeto tokom kog ćemo se naslušati priča o Kilijanu Mbapeu, Erlingu Holandu, Dušanu Vlahoviću, ali i mnogim drugim igračima.

Zanimljivo je da velikom broju srpskih igrača ugovor ističe za šest mjeseci, pa će čak i Zvezda i Partizan moći da pogledaju na "pijacu", s tim da i veliki broj njihovih fudbalera takođe može da ode na isti način.

To su Milan Rodić, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Lazar Marković, Miloš Jojić i mnogi drugi, a mi ćemo pogledati na listu srpskih fudbalera koji igraju van Srbije - i čiji je status takođe "otvoren" u ovom slučaju. Neki su možda i preambiciozni za "vječite", ali nikad se ne zna...

FILIP ĐURIČIĆ (29)

Izvor: MN PRESS

Srpski reprezentativac (34 nastupa) proslaviće u januaru 30. rođendan, a s obzirom na to da je i te kako tražen u Italiji - neće biti iznenađenje ako i prije toga ne riješi svoj status za narednu sezonu.

Filip Đuričić se dugo tražio tokom karijere, igrao je u Herenvenu, Benfici, Sautemptonu, Majncu, Sampdoriji, a na kraju se skrasio u Sasuolu u kome ima veliku ulogu u prethodne četiri sezone. Ipak, izvjesno je da neće produžiti ugovor, a vidjećemo da li će završiti u Interu kako se priča po Apeninima.

Ove sezone je zbog povreda odigrao devet mečeva i dao dva gola.

ADEM LJAJIĆ (30)

Izvor: MN PRESS

Godinu dana stariji Ljajić, povremeni reprezentativac Srbije, takođe je na raskrsnici karijere. Epizoda u Bešiktašu, posebno posljednjih godinu dana, bilo je za zaborav, tako da se može desiti da bivši igrač Partizana i prije ljeta riješi svoj status - i na svoje, ali i na zadovoljstvo Bešiktaša.

Ispao je iz rotacije tokom prethodne sezone jer se posvađao sa trenerom, a zbog visoke plate bilo mu je teško da nađe novu sredinu. Trenutno se najviše priča da bi mogao u Bašakšehir.

Mediji su ga povezivali i sa Partizanom, ali je Aleksandar Stanojević poručio da to nije realno.

MILOŠ VELJKOVIĆ (26)

Izvor: MN PRESS

"Zlatni orlić" pokazao je u meču Srbije i Portugala da i te kako vrijedi i da nije za "Cvajtu". Pokazao se kao vrlo važan član u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a svoje igre mogao bi uskoro i da dobro naplati.

Veljkoviću, koji je u septembru proslavio 26. rođendan i ulazi u najbolje štoperske godine, ugovor ističe za šest mjeseci, a sigurno je da će i rezultati Verdera u ovoj sezoni uticati na njegovu odluku. Želi da igra u prvoj ligi, bilo u Njemačkoj ili nekoj drugoj, a za sada nema indicija gdje bi mogao da nastavi karijeru.

Podsjetimo da je momak iz Bazela igrao u mlađim kategorijama Bazela, dok je nezvanično i Crvena zvezda pratila situaciju oko njega prethodnog ljeta kada je Verder ispao u drugi rang.

MIHAILO RISTIĆ (26)

Izvor: Profimedia

Prethodnog vikenda Ristić je postigao spektakularan gol za Monpelje i tako je direktno poručio rukovodstvu kluba da razmisli o produžetku saradnje, ali ako ne stigne njihova ponuda - sigurno će biti zainteresovanih.

Možda baš Crvena zvezda, njegov bivši klub, koja je u potrazi za lijevim bekom. Ristić je ponikao u mlađim kategorijama crveno-bijelih i najviše igrao na mestu centralnog veznog, ali se usljed okolnosti preselio na poziciju lijevog beka i na njoj igra sasvim solidno. Ove sezone je za Monpelje.

Odigrao 18 mečeva i na njima zabilježio po gol i asistenciju, a podsetimo bio je još u Krasnodaru i Sparti.

DANIJEL ALEKSIĆ (30)

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji "vunderkind" Vojvodine ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Bašakšehirom, kluba sa kojim je bio i šampion Turske, a u kome je ove sezone uglavnom dobijao šansu sa klupe.

Sve to navodi na mišljenje da Aleksiću neće biti ponuđen produžetak saradnje i da će od ljeta mijenjati sredinu, a ujedno možda i otvara mogućnost da se vrati u Srbiju. Možda baš u Zvezdu, pošto se prije nekoliko godina dovodio u vezu sa njima, ali je po odlasku iz Sent Galena izabrao Bašaškehir.

Ofanzivni vezista/napadač je ove sezone zabilježio po tri gola i tri asistencije.

SAŠA IVKOVIĆ (28)

Izvor: MN PRESS

Mnogi su možda zaboravili na ovog momka, ali zanimljivo je da je u dresu Partizana igrao čak i u kvalifikacijama za Ligu šampiona tokom sezone 2013/14. Ipak, svoju sreću nije našao u Humskoj...

Ugovor sa Banijasom, klubom iz Emirata, ističe krajem maja, a s obzirom da je tamo već dugo standardan - moguće je da će mu biti ponuđen nastavak saradnja, možda čak i neki drugi klub iz bogate fudbalske lige? Ipak, ako se zadovoljio igranja u ne tako atraktivnom prvenstvu, možda je vrijeme za povratak u Evropu.

Ivković je štoper sa vrlo finom tehnikom koji je "bum" doživio u Mariboru, a potom se za 1,5 miliona evra preselio u Emirate. Tamo je odigrao 63 meča i postigao četiri gola.

MILE SVILAR (22)

Izvor: Profimedia/Filipe Amorim/Global Images/Sipa USA

Jedan od rijetkih srpskih golmana koji će od ljeta biti slobodni. Svilar je nekada važio i za možda najtalentovanijeg golmana svijeta, međutim epizoda u Benfici mu nije pomogla da karijeru podigne na naredni nivo.

Nastupajući za "B" tim stigao je i do dresa reprezentacije Srbije, ali sada mora da se izbori za minutažu kako ne bi izgubio važne godine za razvoj. Benfika mu najvjerovatnije neće ponuditi novi ugovor, a vidjećemo da li će se vratiti u rodnu Belgiju - ili ga možda čeka baš Srbija.

Zvezda će možda morati po novog golmana jer Borjan želi da ode...

MILOŠ PANTOVIĆ (25)

Izvor: Profimedia

Još jedan srpski fudbaler koji je svojevremeno mnogo obećavao. Debitovao je za Bajern kod Pepa Gvardiole, ali konkurencija je jednostavno bila prejaka da bi ostao u prvom timu.

Skrasio se u Bohumu sa kojim je ušao iz Cvajte u Bundesligu, a ove sezone je postigao dva gola u prvenstvu. Zanimljivo, oba sa polovine terena, što je značajno odjeknulo svuda i može se reći malo i "podiglo" cijenu bivšem mladom reprezentativcu Srbije.

S obzirom na to da još nema produžetka ugovora, sve govori da će Pantović, inače ofanzivni vezni, mijenjati sredinu na ljeto.

LUKA ILIĆ (22)

Izvor: MN PRESS

Stariji i prije nekoliko godina talentovaniji od braće Ilić - nije imao put kakav smo svi očekivali. U paketu sa bratom Ivanom, koji igra odlično za Veronu, prešao je u Mančester siti za 5 miliona evra, ali em nije dobio priliku na "Etihadu", em su pozajmice bile bez pravog efekta.

Nije se proslavio u Bredi, nešto bolji bio je u Tventeu, međutim pozajmica je neočekivano prekinuta ove zime i Ilić je trenutno na "raskrnici". Da li će čekati kraj ugovora sa Sitijem do ljeta ili će odmah mijenjati sredinu...

Nije ni prvi ni posljednji mladi fudbaler iz Srbije koji već u tim godinama mora da "diže" karijeru.

NEMANJA RADOJA (28)

Izvor: Profimedia

Srpski vezista već godinama igra vrlo dobro u Španiji, pošto je još davne 2014. godine otišao iz Vojvodine u Seltu. Trenutno je član Levantea, sa kojim mu ističe ugovor, a već dugo se priča da bi mogao da promijeni sredinu.

Spominjala se Zvezda, još više AEK, a za sada nema novih informacija gdje bi mogao da nastavi karijeru. U Španiji je već dugo i obično igrači u tim situacijama biraju da ostaju "na poznatom", ali vidjećemo šta dalje u budućnost čeka povremenog reprezentativca Srbije.

Ove sezone odigrao je samo devet mečeva za Levante.

Nisu samo pomenuta desetorica fudbalera Srbije uskoro slobodni, dodajmo još i Vladimira Golemića, Nikolu Antića, Dejana Dražića i mnoge druge koji će moći da mijenjaju klub "za džabe".

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC