• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahović je strašan, ali imate i Luku Jovića za prijer: Za bivšeg igrača Junajteda, Dušan je "sigurica"! Evo i zašto...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije njegove priče, navijači Arsenala još više će htjeti da Vlahović zaigra za njihov tim

 razlozi zašto bi arsenal trebalo da kupi dušana vlahovića Izvor: Fonet/AP/Alessandro Garofalo/La Presse

Dok januar odmiče, svi čekaju rasplet transfer sage oko Dušana Vlahovića (21). Arsenal ga želi nedjeljama i mjesecima, Fiorentina ga "pritiska" da saopšti svima odluku, a srpski golgeter za to vrijeme daje golove i na miru razmatra opcije.

Istovremeno, u Engleskoj svakodnevno govore o njegovoj mogućoj selidbi u London. Tako je u subotu bivši igrač Mančester junajteda i Vimbldona Teri Gibson (59) u razgovoru za "Skaj sports" predstavio kvalitete srpskog centarfora.

Možda će vas zanimati

"Nisam iznenađen da je Arsenal zainteresovan za njega, uzevši u obzir kako igraju u formaciji 4-2-3-1. Potreban im je ključni igrač, koji će imati veliki uticaj", rekao je on.

Gibson, član "Lude družine" Vimbldona iz osamdesetih godina, objasnio je zašto je Vlahović pravi igrač za "tobdžije" i njihov stil.

"Sa Vlahovićem dobijate mnogo - tempo, pokretnost, veoma je jak. Visok je više od 185 centimetara, daje golove na različiti način, lijepo zadržava loptu i veoma je važan igrač. Arsenal ga zato hoće, zbog načina na koji igra kao tim. Lakazet je potpuno drugačiji igrač. Ako hoćete da imate protok lopte i napadača koji bi je zadržao, onda Vlahović tu dolazi do izražaja. To bi odgovaralo i Emil Smit Rouu i Martinu Odegardu, koji bi mu se priključili u napadu."

Izvor: Twitter/SkySportsNews

Englez je uporedio Vlahovića sa još jednim moćnim centarforom.

"On je ljevonogi igrač koji postiže golove na različite načine, nije mu problem i da šutira van kaznenog prostora, pogađa i poslije prodora. Ima sličnosti između njega i Erlinga Holanda. Obojica su veliki, snažni, brzi, moćni napadači i obojica su 'smrtonosni' kad uđu u šansu za gol. Zbog svega toga, mislim da bi Arsenal sa njim dobio nevjerovatno pojačanje, ako bi uspio da ga dovede."

Sa druge strane, Gibson je ukazao i na slučaj Luke Jovića u Realu, koji je iskoristio da pokaže da su veliki transferi često kocka.

"Dušan ima samo 21 godinu, ali imamo još jednog Srbina, napadača, Luku Jovića. Bio je u sličnoj fazi, davao je mnogo golova, Real Madrid ga je doveo, nije dobio minutažu i nije imao uspjeha. Kao i uvijek, veliki transferi su i kocka, ali sa 21 godinom djeluje da u njemu ima mnogo kvaliteta", rekao je Englez i dodatno probudio interesovanje navijača Arsenala.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC