• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edin Džeko o tri gradska derbija - Rim, Mančester i Milano: Velika mržnja navijača i Fergusonovo "hvatanje za glavu"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Centarfor Intera i kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko uporedio je derbije Milana, Rima i Mančestera i priznao da je želio više igrati s Frančeskom Totijem.

 Edin Džeko o gradskim derbijima Rim, Mančester i Milano Izvor: Shutterstock/Cristiano Barni

Tridesetpetogodišnji bh. napadač je u prvom dijelu intervjua za "Korijere dela Sera", govorio je o svom prethodniku u dresu Intera (Romelu Lukaku), kao i o dvojici trenera "neroazura" - sadašnjem Simoneu Inzagiju i bivšem Antoniju Konteu.

Potom se osvrnuo i na podatak da je u karijeri igrao tri različita gradska derbija - u Rimu, Milanu i Mančesteru.

"Nisam u potpunosti uživao u milanskom derbiju (Derbi dela Madonina) zbog smanjenog kapaciteta stadiona. U Rimu se osjeća mržnja među navijačima, prilično je velika i teška. Sa Sitijem sam pobijedio Junajted 6:1, pod vođstvom ser Aleksa Fergusona, koji se hvatao za glavu. Nezaboravno",rekao je Džeko.

Kapitena "zmajeva" u februaru i martu očekuje dvomeč sa engleskim Liverpulom u osmini finala Lige šampiona i to nakon što je Inter prvi put poslije 10 godina prošao dalje od grupne faze takmičenja.

"Odigrali smo dvije izjednačene utakmice protiv Real Madrida. Trebali smo dobiti prvu, ali još uvijek nismo bili na ovom nivou. Liverpul je snažan, ali možemo ga pobijediti ili primiti pet golova".

Džeko se prvi put preselio u Italiju 2015. godine, prešao je u Romu iz Mančester sitija i odigrao dvije sezone s legendom kluba Frančeskom Totijem, koji se povukao uz tvrdnju da ga je "otjerao" tadašnji trener "vučice" Lućano Spaleti.

"Šteta što je ovako završilo. Spaleti je sjajan trener, a Toti je legenda. Žao mi je što nisam ranije upoznao Totija. Mogli smo se više zabavljati, ali uživali smo zajedno na terenu i ponosan sam na period koji smo prošli zajedno", naglasio je bh. centarfor.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC