• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija: Borjan vodi Kanadu na Mundijal u Kataru! Srbin blistao u najvažnijoj utakmici

Autor Haris Krhalić

Pogledajte sjajnu odbranu golmana Crvene zvezde u dresu reprezentacije.

 Borjan junak u pobjedi Kanade Izvor: Twitter/CultureSoccer

Kanada je pobijedila reprezentaciju Amerike 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru i na pravom je putu da ponovi istorijski uspeh iz 1986. Tada je prvi i jedini put igrala na Mundijalu.

Jedan od heroja još jednog trijumfa protiv velikog rivala je kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, koji je u prvom dijelu meča sjajno reagovao u teškoj situaciji i poslije jednog kornera za SAD sačuvao svoju mrežu i vođstvo Kanađana. Pogledajte:

Kanada je ostala na prvom mjestu tabele Konkakaf zone, iz koje će tri prvoplasirane ekipe otići direktno u Katar, a četvrtoplasirani će u junu igrati baraž protiv šampiona Okeanije, što će izvesno biti Novi Zeland. Ovako izgleda tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kanada je igrala bez krilnog napadača Bajerna Alfonsa Dejvisa i bez defanzivnog veziste Porta Stivena Eustakija, a mrežu Amerikanaca ponovo je zatresao napadač Bešiktaša, Kajl Larin. Pogledajte taj gol za 1:0 u 7. minutu:

Zvijezda Čelsija Kristijan Pulišić i njegovi saigrači u dresu Amerike nisu uspjeli u namjeri da savladaju Borjana, a konačnih 2:0 postavio je lijevi bek turskog Hatajspora, Sem Adekugbe. Njegovim udarcem u 95. "ovjerena" je velika pobjeda Kanađana, koji su u januarskom ciklusu pobijedili i Honduras, a 3. februara u 3 časa ujutru po ovdašnjem vremenu gostuju El Salvadoru.

U martu, u posljednjim mečevima kvalifikacija, Kanada će igrati protiv Kostarike u gostima, Jamajke kod kuće i Paname u gostima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC