• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan stigao u Juventus, Dejan odmah otišao! Isplivao snimak sa aerodroma - nije sam odletio iz Torina (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Velike i svakodnevne promjene u Torinu!

 Kuluševski napustio Torino Izvor: Twitter/juventusfc/romeoagresti

Juventus je napravio najveći transfer na svijetu ove zime dovođenjem Dušana Vlahovića, a onda je nastavio da temeljno mijenja i "provetrava" svlačionicu, jer se ukupno rastaje sa petoricom igrača. Tako su u nedjelju klub napustila dvojica fudbalera - Šveđanin makedonskog porijekla Dejan Kuluševski (21) i Urugvajac Rodrigo Bentankur (24).

Kuluševski je došao iz Parme 2019. za 35 miliona, odigrao je 74 utakmice za "Staru damu", dao devet gola uz deset asistencija. Oprostio se odigravši samo minut u derbiju protiv Milana, iako je prethodno bio redovno na terenu, gdje je pokrivao pozicije na desnom boku, u sredini veznog reda, a na momente je igrao i po lijevoj strani i u napadu. On će najpre biti pozajmljen, a na ljeto će ostati "na neodređeno" za 36 miliona evra.

Takođe, kod menadžera Totenhema Antonija Kontea ide i Bentankur, centralni i defanzivni vezista, koji je bio član Juventusa od dolaska iz Boke Juniors u ljeto 2017. U dresu "Stare dame" odigrao je 181 utakmicu, dao tri gola i namjestio 18. Od njegovog transfera, italijanski velikan zaradiće 22,8 miliona evra.

Juventus će tako zaraditi skoro 59 miliona ove godine od ova dva transfera i sigurno će ih iskoristiti za dalju konstrukciju tima. Djeluje izvjesno da će se kostur Alegrijevog sastava zasnivati na liniji: Matijs De Liht (22) - Manuel Lokateli (24) - Dušan Vlahović (22).
Na rastanku od Juvea i "Stare dame", Kuluševski je poručio navijačima: "Proveo sam veoma lijepo vrijeme u Juventusu. Nadam se da ću se jednog dana vratiti". Pogledajte njegov odlazak:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC