• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pukla stotka! Njukasl na petoricu potrošio bogatstvo: Nisu doveli zvijezde, pa morali da preplaćuju fudbalere!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Njukasl junajted je potrošio dosta novca tokom zime, ali da li će to biti dovoljno za opstanak?

 njukasl potrošio 100 miliona evra na transfere Izvor: Profimedia

Njukasl junajted je u oktobru promijenio vlasnika. Iz ruku Majka Ešlija, koga su navijači prezirali zbog "mjera štednje", stigli su bogati Saudijci koji ne štede novac kako bi klub ostao u Premijer ligi.

Odmah je bilo jasno da će uložiti ogromna sredstva kako bi Njukasl opstao u najvišem rangu takmičenja, pa su tako već u prvom prelaznom roku potrošili rekordan novac. Doveli su petoricu igrača sa kojima će Edi Hau morati da bude bolji od 18. mjesta na tabeli, a potom će ponovo "razbiti kasu" na ljeto.

Možda će vas zanimati

Njukasl junajted je potrošlio tačno 102 miliona na nove igrače, ali niko od njih nije "zvijezda" koju su navijači priželjkivali. Štaviše, niko od poznatijih fudbalera za kog su se "svrake" interesovale nije došao u klub.

Najviše su platili defanzivnog veznog Bruna Gimaraeša (24) iz Liona. Dugo su pregovarali sa francuskim klubom i na kraju Brazilca platili čak 42 miliona evra, nadajući se da će im donijeti stabilnost u sredini terena koja im je i te kako nedostajala prethodnih mjeseci.

Ne idu ih ni golovi, tako da je stigao Kris Vud (30) iz Barnlija za 30 miliona evra, ne toliko zbog toga što Novozelanđanin vrijedi taj novac - nego da bi oslabili direktnog konkurenta za ispadanje iz Premijer lige.

Izvor: Profimedia

Pojačali su i odbranu, stigao je Kiran Tripijer (31) za 15 miliona evra iz Atletiko Madrida da zauzme mjesto kraj desne aut-linije, dok na suprotnoj strani nisu doveli igrača koji je bio prvi izbor. Luka Dinj je otišao u Aston Vilu, a upravo iz Birmingema je kao alternativa na pozajmicu stigao Met Target (26).

Posljednjeg dana prelaznog roka potpisali su i štopera. Htjeli su Svena Botmana iz Lila i Dijega Karlosa iz Sevilje, međutim nije došlo do dogovora, pa je umjesto njih stigao Den Burn (29) iz Barnlija za 15 miliona.

Njukasl je trenutno na 18. mjestu u Premijer ligi sa 15 bodova, jedan više od Votforda koji ima meč manje, odnosno tri boda više od Barnlija koji je odigrao čak tri utakmice manje od "svraka". Prvi tim koji je trenutno van zone ispadanja je Norič sa 16 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC