• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno zašto je Mesi nosio "desetku": To nije njegov broj u PSŽ-u, ali za sve je krivo staro pravilo!

Autor Dragan Šutvić

Jednostavno je to moralo da bude rješenje.

 psž zašto je mesi nosio desetku  Izvor: Profimedia

Najveći šok u francuskom fudbalu dogodio se u ponedjeljak uveče, kada je Pari Sen Žermen ispao iz Kupa Francuske već u osmini finala i to od Nice.

Lionelu Mesiju je to bilo prvi put da učestvuje u penal-seriji u klupskoj karijeri, ali svi poslije meča pričaju o još jednom detalju - njegovom broju na dresu.

Možda će vas zanimati

PSŽ je ispao poslije slabije izvođenih penala, Mesi jeste svoj iskoristio, međutim, nikome nije promaklo to da je Argentinac ovog puta nosio dres sa brojem 10!

Mesi je u PSŽ stigao prošlog ljeta i morao je da uzme broj 30, koji je nosio na početku karijere, jer njegova omiljena "desetka" nije bila slobodna. Taj broj inače nosi Brazilac Nejmar, ali kako je onda Mesi sada nosio 10?

Razlog je u tome što Kup Francuske drži do pravila koje se u modernom fudbalu skoro u potpunosti izgubilo - svi igrači u startnoj postavi moraju da nose brojeve od 1 do 11! Takođe, sve rezerve su morale da izaberu brojeve od 12 do 25.

Izvor: Profimedia

Ono što je nekada u svjetskom fudbalu bilo podrazumijevano, danas je arhaično jer fudbaleri vole da koriste sve brojeve od 1 do 99. Sada je taj stari običaj ostao na snazi samo u nekim niželigaškim takmičenjima, ali očigledno i u francuskom kupu.

Prošlog ljeta se spekulisalo da je Nejmar ponudio Mesiju da uzme njegovu "desetku", ali da je Argentinac ipak želio da uzme broj koji je obilježio početak njegove karijere.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC