• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Motika najskuplji fudbaler u istoriji Zvezde? Nijemci objavili novu informaciju, a tu je i posebna klauzula

Autor Haris Krhalić

Različite informacije pojavljuju se kada je u pitanju transfer Nemanje Motike iz Bajerna u Zvezdu.

 Motika postaje najskuplji igrač Zvezde Izvor: MN PRESS

Talentovani srpski fudbaler Nemanja Motika (18) odlučio je da prihvati poziv Crvene zvezde ove zime, pa bi već u narednih nekoliko dana trebalo da bude promovisan u opremi šampiona.

Njegov godinu dana mlađi brat Nikola je već stigao i zadužio crveno-bijeli dres, a Nemanja čeka još posljednje detalje u pregovorima Bajerna i Zvezde. Prvobitne informacije govorile su da će Zvezda za Motiku izdvojiti od 1,5 do 2 miliona evra, ali sada "Bild" donosi nova saznanja.

Njemački tabloid, inače najbolje upućen u dešavanja u Bajernu, objavio je da će Nemanja Motika koštati Zvezdu ukupno 2,5 miliona evra, što bi značilo da postaje jedan od najskupljih, ako ne i najskuplji fudbaler u njihovoj istoriji.

Isti novac Zvezda je dala i za Ričmonda Boaćija (drugi mandat), nezvanično i za Takajukija Suzukija, dok su tri miliona evra "otišla" na Nemanju Radonjića, međutim to su zapravo procenti koje je Roma dobila nakon što je brzonogi fudbaler prešao u Olimpik iz Marseja.

"Bild" ne navodi dinamiku isplate rata za Motiku, kao ni to da li su u to uključeni i bonusi, ali dodaju da je Bajern u ugovor ubacio opciju i prava "preče kupovine" kada jednog dana krilni fudbaler bude odlazio iz Zvezde.

To znači da će Zvezda morati da im se javi svaki put kada dobije ponudu za Motiku - na šta će Bajern imati priliku da odgovori. Ako izjednače ponudu, Zvezda će u tom slučaju fudbalera morati da proda njima. Ovakva klauzula nije iznenađenje, pošto je Motika bio izuzetno dobar u mlađim kategorijama minhenskog kluba.

Tokom jeseni je odigrao 26 mečeva za drugi tim Bajerna i ukupno upisao 18 golova i devet asistencija na 26 mečeva, a vidjećemo da li će i koliko brzo talenat pokazati na "Marakani".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC