• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prestar sam za ova s**nja" - prvo je pobijedio rak, a onda Junajted: Prošle godine išao na hemoterapije, sad je u šoku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Učestvovao je u pobjedi nad ekipom Kristijana Ronalda, ali njegov najveći trijumf dogodio se prošle godine.

 Sol-Bamba-fudbaler-pobedio-rak-i-Mancester-junajted Izvor: Profimedia

Nevjerovatno ispadanje iz FA kupa doživjela je ekipa Mančester junajteda u petak uveče, kada su sa Kristijanom Ronaldom u ekipi doživjeli težak poraz od drugoligaša Midlsbroa.

I dok su svi pričali o promašenom penalu Ronalda i Ferandešovom promašaju na prazan gol, pravi junak ove utakmice bio je Sol Bamba!

Ovaj 37-godišnjak je glavna tema u engleskim medijima, pošto je prije samo godinu dana morao da ide na hemoterapije kada mu je ustanovljen rak. Sada je ponovo na terenima i uspijeva da ostvaruje velike rezultate!

Bamba je rođen u Francuskoj, a inače je bivši reprezentativac Obale Slonovače. Karijeru je počeo u Pari Sen Žermenu, a igrao je i za Lester, Lids i Kardif, prije nego što je stigao u Midlsbro.

Međutim, ono što je u njegovoj priči inspirativno jeste upravo borba koju je doživio 2021. godine. Bambi je u januaru te godine bio ustanovljen Ne-Hodžkin limfoma, oblik raka krvi zbog kojeg je morao da ide na hemoterapije.

Poslije višemjesečne borbe, u maju 2021, Bamba je objavio da je pobijedio rak.

"Ja sam neko ko stalno ide naprijed i misli unaprijed. Ne mučim se prošlošću. Ovo je sve ludo, ne mogu to da opišem riječima. Prije nekoliko mjeseci, poslije hemoterapije, sjećam se da sam se osjećao tako potonulo, nikada nisam mislio da bih mogao da se vratim fudbalu da opet igram. Osjećam veliko uživanje kada igram i shvatim koliko sreće imam", rekao je Bamba za "BBC" krajem prošle godine.

Stameni štoper je protiv Junajteda ušao u igru u 118. minutu kako bi izveo penal, a to je uspješno i uradio u petoj seriji. Pomogao je Midlsbrou da izbaci Mančester junajted i nastavi svoje snove ka velikom rezultatu u FA kupu.

A Sol Bamba je svoje snove već ostvario... Ili kao što je poslije pobede napisao na svom Tviteru citiravši kultni film:

"Prestar sam za ova s**nja."

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC