• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov napad na titulu: Stanojević ne eksperimentiše, pripreme donijele povratnike i novog Natha

Autor Dragan Šutvić

Pripreme crno-bijelih u Turskoj dale su odgovore na samo neka od pitanja koja će zanimati navijače, a sve pred nastavak sezone u kojoj ekipa Aleksandra Stanojevića "puca" isključivo na najviše ciljeve.

 fk partizan pripreme antalija 2022 analiza  Izvor: MN PRESS

E sad je vrijeme za ono što se u Humskoj dugo čekalo - konačni napad na titulu! Prvi dio sezone Partizan je odradio skoro perfektno, ali najteži ispiti su oni proljećni.

Predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije, a tim Aleksandra Stanojevića će već od subotnjeg gostovanja u Nišu protiv Radničkog moći da pokaže koliko je spreman da održi nevjerovatan pobjedonosni ritam.

Završene su pripreme u Turskoj, vrijeme je za ono pravo. Partizan do kraja sezone očekuje još 16 utakmica na putu ka prvoj tituli poslije pet godina, ali i borba na još dva fronta.

Već 17. februara slijedi prvi meč protiv Sparte iz Praga u Konferencijskoj ligi, a nešto kasnije i četvrtfinale Kupa Srbije. Pa, pred sve te velike izazove i možda i ključni mjesec februar, šta smo to naučili o Partizanu tokom njihovih priprema u Beleku?

PARTIZAN SA 3 ŠTOPERA NIJE PRIORITET

Izvor: Profimedia

Bilo je o tome priča na svakim pripremama otkako se Aleksandar Stanojević vratio u klub, nebrojeno puta je govorio da bi želio da njegov tim ima veći arsenal i opciju igranja u sistemu sa tri štopera.

Ipak, čini se da ovog proljeća od toga neće biti ništa. Partizan je na pripremama samo na prvom od četiri pripremna meča testirao odbranu sa tri štopera, koje su činili Nemanja Miletić, Igor Vujačić i Siniša Saničanin. Sve ostale mečeve birana je standardna "četvorka" u zadnjoj liniji, što je jasna indicija da Stanojević neće biti spreman da previše eksperimentiše.

I ima smisla. Partizan nedvosmisleno napada titulu i tokom proljeća nije idealan trenutak da se testira novi sistem. Protiv Genta u Belgiji je to bilo iznuđeno, a u drugom dijelu sezone, navijači crno-bijelih mogu da očekuju uobičajenu defanzivnu liniju sa četvoricom igrača.

ŽIVKOVIĆ PRIJE MILJKOVIĆA NA DESNOM BEKU

Izvor: MN PRESS

A čini se da bi u toj odbrani, uz desnu aut liniju, tokom proljeća češće trebalo da gledamo Marka Živkovića. On i Aleksandar Miljković su tokom jeseni dijelili minutažu gotovo "pola-pola", ali sada bi bivši defanzivac Voždovca mogao da dobije prednost. Naročito u Superligi.

Živkovićevi ofanzivni kvaliteti se ističu kao prednost u odnosu na Miljkovića, na pripremama je često baš on počinjao mečeve, a upravo će u domaćem šampionatu njegov dobar centaršut i probojnost po boku biti važni kada se budu "lomili" defanzivno orijentisani rivali.

U Evropi, Miljkovićeva prednost u odbrani mogla bi da bude prevaga u njegovu korist...

ČVRŠĆI VEZNI RED, BAŠ KAKO STANOJEVIĆ VOLI

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Rekao je Stanojević na posljednjem obraćanju medijima u 2021. da želi jednog zadnjeg veznog, a zbog odlaska Aleksandra Šćekića u Poljsku, u Humsku su se vratila dvojica bivših igrača.

Dolazak Ljubomira Fejse i Marka Jevtovića trebalo bi da očvrsne Partizan na često ključnom dijelu terena, pa će Stanojević tokom proljeća imati više opcija za dva mjesta u sistemu 4-2-3-1. Uz standardne Sašu Zdjelara i Miloša Jojića, tu su i dvojica iskusnih defanzivnih vezista.

Ostaje da se vidi kojim tempom će ih trener crno-bijelih uvoditi u tim, imajući u vidu dvije stvari - da su i Jevtović i Fejsa prethodno bili bez kluba i van takmičarskog ritma, i da su Zdjelar i Jojić bili među najkonstantnijim i najvažnijim igračima tokom jeseni.

Svakako će Stanojević imati više opcija tokom izazovnih meseci koji slijede.

VRATIO SE NATHO - NOVA ENERGIJA IZRAELCA

Izvor: MN PRESS

Uspijevao je Partizan da postiže golove u Superligi kao od šale i sa Bibarsom Nathom na terenu i kada on nije bio tu. Ipak, povratak Izraelca poslije problema sa anemijom može samo da bude ogroman plus za crno-bele.

Natho se poslije dvomjesečne pauze vratio i odradio je odlične pripreme u Turskoj. Rekao je da ponovo može slobodno da trči i da nema nikakve bolove, ali važno je i ono što je "govorio" na terenu - ponovo je spreman. I to je posebno važno poslije povrede Danila Pantića.

Dijelio je asistencije i upošljavao saigrače u svom stilu, ponovo je jdelovao poletno, usput pokazujući svoju očiglednu važnost za igru ekipe. Sada će kao jedan od lidera pokušati da povede Partizan ka trofeju koji čeka od 2019. i dolaska u klub...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC