• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaćiri stigao u "srpski grad": Postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati fudbaler stiže u najveći srpski grad "preko okeana".

 džerdan šaćiri potpisao za čikago fajer Izvor: Profimedia

Spekulisalo se prethodnih dana, a sada je i zvanično potvrđeno. Švajcarski fudbalski reprezentativac Džerdan Šaćiri od srijede je novi igrač Čikago Fajera, potvrdio je taj tim iz MLS lige.

Čikago je za transfer Šaćirija njegovom dosadašnjem timu Lionu platio sedam miliona evra, pa će to reprezentativca Švajcarske učiniti najskupljim pojačanjem u istoriji kluba. Zanimljivo, već jednom u ovom prelaznom roku Čikago je "rušio" sopstveni rekord i to kada je potpisao Federika Navara (Taljeres) za 4,5 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Šaćiri je sa novim klubom potpisao ugovor do 2024. godine, ali detalji ugovora nisu saopšteni, međutim očekivanja navijača iz najvećeg "srpskog grada" u SAD će sigurno biti velika.

Švajcarski fudbaler ima renome u Evropi, nosio je dresove Bazela, Bajerna, Intera, Stouka, Liverpula i Liona, a upravo iz Francuske stiže u SAD. Nije se snašao tokom jeseni i upisao je samo dva postignuta gola za Lion u 16 nastupa, pa su brže bolje požurili da ga se otarase.

Poznato je i kakve je nacionalističke incidente pravio Šaćiri, pa će biti zanimljivo kako će na njega reagovati Boris Sekulić (30) iz Zemuna, koji pored srpskog pasoša ima i slovački.

Karijeru je počeo upravo u Zemunu, da bi zaobilaznim putem preko Grafičara, Košica, Slovana, CSKA Sofije i Gornjika stigao do dresa Fejera. Tamo je standardan već dvije sezone, dok se pamti da su u Čikagu igrali i Aleksandar Katai, Nemanja Nikolić, Luka Stojanović, dok je trener bio Veljko Paunović.



Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC