• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za evropsko proljeće u Pragu: Na Spartu sa dvije promjene, Stanoje bira iskustvo prije mladosti

Autor Haris Krhalić

Prvi meč nokaut faze Konferencijske lige crno-bijeli bi trebalo da počnu sa dvije razlike u odnosu na proljećni debi u Nišu, a očekivano je da Aleksandar Stanojević izabere sastav sa provjerenim snagama.

 Sastav Partizana za Spartu Izvor: MN PRESS

Evropsko proljeće je stiglo! Partizan je spreman za prvi od dva izazova na međunarodnoj sceni na startu ove godine, pošto će u Pragu protiv domaće Sparte u četvrtak uveče (21.00) pokušati da ostvare pozitivan rezultat pred revanš u Beogradu.

Trener Aleksandar Stanojević najavio je da njegov tim želi da preskoči još jednu evropsku prepreku u nizu, a poznato je i u kom sastavu bi to mogli da učine!

Partizan je već imao nekoliko velikih izazova u Konferencijskoj ligi ove sezone, a najveći zalogaj do sada biće pokušaj da se domognu osmine finala.

Srpski internacionalac Nemanja Kuzmanović otkrio je sve o Sparti u razgovoru za MONDO, a evo sastava koji bi u četvrtak uveče na "Letni" mogao da istrči na teren protiv češkog kluba.

POPOVIĆ JE "PROTRESEN", ALI SPREMAN ZA ODBRANU GOLA

Svi su bili zabrinuti kada je AleksandarPopović doživio udarac u glavu u prvom poluvremenu meča protiv Radničkog iz Niša, a posljedica svega bio je lakši oblik potresa mozga. Ispostavilo se to kao sjajna vijest, imajući u vidu kako su isprva stvari izgledale na stadionu "Čair".

Stanojević je potvrdio je on sada dobro i da će braniti protiv Sparte, a nikakve značajnije promjene ne treba očekivati ni u posljednjoj liniji.

Na desnom beku bi umesto Marka Živkovića trebalo da zaigra Aleksandar Miljković, koji uglavnom dobija prednost u teškim evropskim utakmicama zbog bolje defanzivne igre. Na lijevoj strani će biti Slobodan Urošević, a štoperi su i ovog puta uigrani tandem Igora Vujačića i Siniše Saničanina.

NA SREDINI "STARA PRIČA"

Izvor: MN PRESS

U sistemu 4-2-3-1 koji će Stanojević i ovog puta izabrati, ključ igre može da bude upravo u paru koji će zaigrati ispred odbrane. Ljubomir Fejsa je zbog povrede ostao u Beogradu, a Marko Jevtović mogao bi da bude rješenje ukoliko defanzivni bedem bude morao da se dodatno očvrsne ili osvježi.

Zato umjesto dvojice zimskih povratnika u Humsku, na tom dijelu terena treba očekivati Miloša Jojića i Sašu Zdjelara. Njih dvojica su vrlo uigrani, Zdjelarov pas u igri može mnogo toga da donese, a i Jojićeva energija i kvalitetan prekid ne treba da budu zanemareni.

ISKUSTVO U NAPADU, "KLINCI" ČEKAJU S KLUPE

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Lazar Marković je igrao u Nišu u posljednjih 30 minuta, taman dovoljno da osjeti teren pred mjesto u startnoj postavi na desnom krilu. Kapiten crno-bijelih će zauzeti mjesto ispred Nikole Terzića, a ni na suprotnoj strani ne treba očekivati igrača koji je "bonus" u Superligi - Nemanju Jovića.

Stanojević će birati Kvinsija Meniga, iskusnijeg igrača koji se jako dobro snalazio na teškom terenu u Nišu prošlog vikenda. Između njih, na mjestu polušpica, biće Bibars Natho, svjež poslije višemjesečne pauze, uz mogućnost manjih korekcija.

Izraelac bi mogao da bude za nijansu defanzivniji na ovom susretu, u zavisnosti od toka meča na nezgodnom gostovanju.
Na kraju, naravno, u špicu napada biće ubojiti Rikardo Gomeš. Da rezimiramo sastav crno-bijelih za meč protiv Sparte u Pragu...

PARTIZAN: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković, Natho, Menig - Rikardo

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC