• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Liverpula savjetuje Junajted - Sjetite se Fergija i 2006. godine: Čuveni defanzivac ima poruku za Ronalda!

Autor Dragan Šutvić

Džejmi Karager je imao šta da kaže i Kristijanu Ronaldu i čelnicima Mančester junajteda.

 ronaldo treba da napusti mančester junajted Izvor: Profimedia

Povratak Kristijana Ronalda u Mančester junajted je zvučao kao bajka, a pretvorio se u noćnu moru. Umjesto priča o uspjesima, stalno se pojavljuju neki novi problemi.

Smijenjen je Ole Gunar Solskjer, došao je Ralf Rangnik, ali napretka u igri i rezultatima za sada nema. Očekivano, najveći pritisak trip upravo Ronaldo, pa je on često označen kao glavni krivac.

Možda će vas zanimati

Prethodnih dana se pojavila priča o klinču u svlačionici između engleskih fudbalera i Kristijanovog "klana", navodno je jedan od uzroka to što portugalski igrač želi kapitensku traku koju nosi Hari Megvajer. O Ronaldu i njegovom igranju za Junajted je u opširnoj kolumni za britanski "Telegraf" pisao Džejmi Karager.

Legendarni fudbaler Liverpula je imao jasan savjet za velikog rivala - prodajte ga!

"Ronaldo je dao veliki doprinos u pobjedi protiv Brajtona, pokazao je da postoji i dalje glad za golovima, ali to ne mijenja realnost. Junajted je napravio grešku kada ga je ljetos doveo i biće još veća greška ukoliko ga zadrže sljedeće sezone"; poručio je Karager.

Bivši defanzivac je iznio niz pohvala na račun Portugalca, ali je objasnio i šta su problemi.

"Znam da možda zvuči glupo, jer je Ronaldo jedan od najboljih igrača koje smo ikada gledali i on i dalje može da postigne 20 golova po sezoni. Na kritike čujem pitanje - gdje bi Mančester bio bez njegovih golova? Imam odgovor na to, prošle godine su dali 121 gol u svim takmičenjima, a to je zato što su imali bolji balans i igrali su kao tim."

Upravo je taj faktor ono o čemu se najviše priča, individualni učinak Kristijana, a ne timska igra.

"Bio sam rezervisan po tom pitanju još od kada je Ronaldo potpisao. Ne zbog onoga što je uradio u karijeri, jer je bespotrebno pričati o tome, već o činjenici da ima 37 godina i da je fudbal sada značajno evoluirao."

Dodatno je pojasnio na šta misli.

"Najveći evropski klubovi igraju sa specifičnim profilom igrača na poziciji 'devetke'. Pogledajte najbolje evropske timove, kada sam ja bio igrač treneri su pričali golmanima da se fokusiraju na odbrane, napadačima da obraćaju pažnju samo na gol. Sada to nije slučaj, najbolji timovi neće dovesti golmana koji brani dobro, ako on ne zna da dodaje ili da započinje napad iz zadnje linije. Štoperi moraju da budu dobri dodavači, bekovi su sada kao krilni napadači. Sve se promijenilo."

Potom se vratio na priču o portugalskom asu.

"Ronaldo zarađuje oko 500.000 funti nedjeljno i to nije pametna investicija za klub. Želim još jednom da naglasim da pričam samo o trenutnom periodu karijere, ne na ono šta je uradio u prošlosti. Njegovo dovođenje može da bude samo privremeno rješenje za neki instant uspjeh, ali mi ne djeluje moguće da ova ekipa sa Ralfom Rangnikom može da osvoji Ligu šampiona, zato je trener pričao otvoreno da im je neophodan napadač za sljedeću sezonu. Dvojica trenutnih napadača zajedno imaju 72 godine, kako to može da se dogodi tako velikom klubu? Svi su svjesni da im je neophodan napadač."

Izvor: Profimedia

Prema Džejmijevom mišljenju, ukoliko bi Kristijano ostao u klubu to bi značilo da će više vremena morati da provodi na klupi.

"Svi znamo da on nije spreman na tako nešto, a onda će doći do sukoba sa trenerom kao što se već i dešavalo. Znaju svi dobro kako je Ronaldo reagovao kada je zamijenjen na mečevima protiv Brentforda ili Jang Bojsa. Onda se uvijek prati njegova reakcija na loše rezultate, pa se u medijima pojavljuju priče da razmišlja o odlasku iz kluba i sve to utiče na klub."

Na kraju je imao poruku za Kristijana.

"Niko nije veći od kluba, to je najbolje znao ser Aleks Ferguson koji je 2006. godine prodao fenomenalnog golgetera Ruda Van Nistelroja jer je osjetio da više nema glad za golovima i da sprečava napredak mlađih igrača. Ko je od toga najviše profitirao? Ronaldo. Moj zaključak je da će ostanak Kristijana u klubu stvoriti više problema nego što će donijeti rješenja i bolje je za obje strane da ode na kraju sezone. U suprotnom će i naredni treneri imati mnogo problema", zaključio je Karager.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC