• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! Rat u Ukrajini utiče i na Svjetsko prvenstvo? UEFA dodatno kaznila Ruse, ova odluka bi mogla skupo da ih košta!

Autor Nebojša Marković

Prošli put su igrali u četvrtfinalu Mundijala, a sada bi to takmičenje zbog dodatno otežane situacije mogli vrlo lako da propuste.

 UEFA-zabranila-Rusiji-domacinstva-zbog-rata-u-Ukrajini. Izvor: MN PRESS

UEFA je prelomila i donijela važnu odluku - finale Lige šampiona oduzeli su Rusiji i Sankt Peterburgu, pa će najvažniju utakmicu evropskog klupskog fudbala organizovati Francuzi.

Domaćin će biti Pariz, ali to nije jedina kazna UEFA zbog intervencije Rusije u Ukrajini i rata koji se tamo odvija. Ona druga uticaće indirektno i na Svjetsko prvenstvo u Kataru!

UEFA je prelomila da svi ruski i ukrajinski timovi - dakle i klubovi i reprezentacije - do daljeg neće moći da igraju mečeve u svojoj zemlji.

To znači da će Spartak iz Moskve u osmini finala Lige Evrope biti domaćin Lajpcigu na neutralnom terenu. Ipak, to nije sve.

Reprezentacija Rusije neće moći da bude domaćin Poljskoj u polufinalnom meču baraža za Svjetsko prvenstvo, koji je zakazan za 24. mart. Ukoliko pobijede, ni finale protiv Švedske ili Češke neće moći da organizuju na svom terenu, kao što je bilo prvobitno planirano.

To znači da će UEFA ili zamjenjivati domaćinstva ili će donositi odluku da Rusija bude domaćin na neutralnom terenu. U svakom slučaju, sa tog turnira četiri tima, jedna selekcija će otići na Svjetsko prvenstvo.

Prije četiri godine na Mundijalu u Rusiji, domaća selekcija je stigla čak do četvrtfinala, a sada zbog rata u Ukrajini će imati dodatnu otežavajuću okolnost da se uopšte kvalifikuju...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC