• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finci neće s Rusima: Jokerit napustio "Gagarin kup"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Problemi i u kontinentalnoj KHL ligi u hokeju na ledu.

 Jokerit, KHL liga Izvor: Shutterstock

Finski Jokerit iz Helsinskija odlučio je napusti plej-of takmičenje u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi (KHL) u hokeju na ledu.

Klub koji redovno igra završnicu tzv. "Gagarin kupa" saopštio je da neće igrati u doigravanju, tako da je za Fince sezona završena.

Predsjednik KHL-a Aleksej Morozov istakao je žal što je finski klub odlučio da napusti ligu prije svega zbog političkih razloga, kao što je to bio slučaj i u košarkaškoj VTB ligi, gdje je od takmičenja s Rusima odustao estonski Kalev.

"Žao nam je što smo izgubili Jokerit, sjajan tim, sa prepoznatljivim stilom igre. Joker igra u našoj ligi od sezone 2014/15 i redovni je učesnik plej-ofa. Njihove utakmice sa svim timovima u ligi uvijek su bile zanimljive. Veoma je žalosno što odlazak Jokerita nije zbog sportskih, nego političkih razloga", poručio je Morozov.

Ostaje da se vidi da li će rukovodstvo KHL lige odlučiti da umjesto Jokerita u plej-ofu nastupi Torpedo Nižnji Novgorod, koji je bio prvi ispod crte u Zapadnoj konferenciji.

Podsjetimo, KHL liga podijeljena je na Istočnu i Zapadnu konferenciju, u kojima nastupa po 12 ekipa, a prvih osam iz svake konferencije izborilo je plasman u doigravanje za "Gagarin" trofej.

Osim ruskih, koji čine većinu, te već pomenutog Jokerita, koji je bio jedini finski klub, u ovoj ligi nastupaju Dinamo iz Rige (Letonija), Dinamo iz Minska (Bjelorusija), Baris Nur-Sultan (Kazahstan) i Kunlun Red Star (Kina).

Plej-of u KHL ligi trebalo bi da počne 1. marta.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC