• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki protiv Veleža želi da popravi utisak: Možemo i moramo da budemo bolji nego što smo bili protiv Borca!

Autor Dragan Šutvić

Širokobriježani vjeruju da će protiv Veleža, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, pružiti bolju partiju nego što je bio slučaj protiv Banjalučana.

 jure ivanković pred utakmicu velež široki u kupu bih  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Poslije bolnog poraza (0:3) od Borca, fudbalere Širokog Brijega u srijedu očekuje prvo gostovanje u proljećnom dijelu sezone.

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, tim Jure Ivankovića gostovaće Veležu, koji u ovaj duel ulazi ohrabren trijumfom (2:0) nad Željezničarom na startu proljećnog dijela m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

"Možemo i moramo da budemo bolji nego što smo bili protiv Borca. Iako nas očekuje zahtjevna utakmica, pa i neugodna tradicija, možemo napraviti dobar rezultat za revanš. Velež je ekipa koja nam u posljednje vrijeme najmanje leži. Ipak, dobrom analizom i kvalitetnom pripremom možemo iskoristiti njihove slabe strane", istakao je trener Ivanković na konferenciji za novinare dan prije utakmice, naglasivši da ekipa mora da bude agilnija kad je u pitanju igra u fazi napada.

"Nećemo se braniti, nismo takva ekipa. Pokušaćemo da budemo čvrsti, kompaktni, ali više od svega opasniji prema naprijed i tražimo pogodak za povoljniji revanš", istakao je mladi trener tima sa Pecare.

Krilni napadač Širokobriježana Tonći Mujan smatra da je kompaktnost njegove ekipe veliki adut u želji za ostvarivanjem povoljnog rezultata.

"Najbitnije je da mi budemo pravi i prezentujemo sve ono dobro što smo napravili u pripremama. Znamo kvalitete Veleža, izuzetno su dobra ekipa. Mogu slobodno reći kako su imali puno nesreće u dosadašnjem dijelu sezone. Volio bih pogotkom ili asistencijom pomoći saigračima. Žao mi je što neće biti navijača, volim taj naboj i igru pred navijačima. To će sigurno nedostajati ovoj utakmici", istakao je ofanzivac Širokog Brijega.

KUP BiH – četvrtfinale

Zvijezda – Igman (13.00)

Tuzla sitiBorac (15.00)

Sarajevo – Sloboda (17.00)

Velež – Široki Brijeg (19.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC