• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac želi rezultat, ali se ne zalijeće: Moramo pametno, ne očekujte dobar fudbal na onakvom terenu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U taboru Borca ističu da moraju da odigraju pametno u prvom meču četvrtfinala Kupa BIH protiv Tuzla sitija.

 Najava četvrtfinale Kupa BIH Tuzla siti - Borac Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalere banjalučkog Borca nakon gostovanja u Širokom Brijegu očekuje još jedna utakmica na gostojećem terenu, ovoga puta u Kupu BIH.

Borac će u srijedu od 15.00 časova gostovati Tuzla sitiju na Tušnju, a pred prvi meč četvrtfinala u taboru Borca ističu da moraju da odigraju pametno i na rezultat.

Možda će vas zanimati

 "Teška utakmica, težak protivnik, kao prvo to je jako kvalitena ekipa. Tu su i vremenski sulovi, teren sigurno neće biti u dobrom izdanju. Igraju se dvije utakmice, ako smo protiv Širokog odigrali na rezultat, ovu pogotovo moramo da odigramo pametno, odigrati na rezultat, imamo revanš kod kuće. Dovoljno poznajemo ekipu Tuzla sitija, manje-više su isti igrači, imaju par pojačanja, koja ne poznajemo puno, ali mislimo da će to otprilike biti ista ekipa koja je igrala protiv Slobode. Za nas je važno da odigramo hrabro, svedemo greške na minimum i da pokušamo ostvariti pozitivan rezultat pred revanš", rekao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Posljednja dva duela Borca i Tuzla sitija bila su prilično tvrde utakmice koje su završene bez pobjednika.

"Imaćemo danas i sutra video analizu naših utakmica koje smo igrali međusobno. Tuzla siti po meni možda ima najbolji roster igrača u PLBIH. Naravno, postoji tu rivalitet, a do nas je sada da pokažemo karakter. Igrali smo s njima 1:1 kod kuće i 1:1 na strani što pokazuje da je tu bilo pravo rivalstvo. Do nas je. Mi trebamo da pokažemo zrelost i da znamo da igramo na rezultat“, rekao je Miljanović.

Dule sa Tuzla sitijem dolazi poslije ubjedljive pobjede Borca nad Širokim Brijegom na Pecari, gdje je Borac dominirao, imao posjed i mnogo šansi, međutim, Miljanović sada očekuje potpuno drugačiju utakmicu.

"Mislim da će to biti dvije različite utakmice. Teren u Širokom je bio dobar, moglo se igrati, a i nama su se poklopile neke stvari, Široki je ostao bez igrača u 30 minutu, mada smo mi toh 30 minuta odigrali dobro. Ovo je drugi tip utakmice, Tuzla siti je fizički jača ekipa, sa dosta više individualnog kvaliteta. Na nama je da izađemo agresivno i intenzivno, da ne dozvolimo njima tu ekipnu nadmoć, moramo da im pariramo i vrebamo šanse iz njihovih slabosti, koje naravno postoje", zaključio je Miljanović.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Panajotis Moraitis, strijelac dva pogotka protiv Širokog Brijega, od kojih je jedan bio prava majstorija, rekao je da publika ne treba da očekuje dobar fudbal u srijedu, zbog lošeg stanja terena na Tušnju.

"Igramo protiv Tuzle, koja je dobra ekipa i igra dobar fudbal. Međutim, teren je jako loš i mislim da nećemo vidjeti dobar fudbal. Moramo da igramo pametno jer imamo još jednu utakmicu. Kup BIH je naš cilj ove sezone, prošle sezone izgubili smo u finalu, sada ponovo napadamo trofej. Dobro smo otvorili godinu, u dobrom trenutku i formi smo, dobro smo odigrali protiv Širokog, osvojili tri boda, a sada smo fokusirani na ovaj meč. Nadam se da ćemo da pobijedimo i napravimo dobar rezultat, jer znamo da će ovo biti teško gostovanje na onom terenu“, rekao je Moraitis.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC