• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su najbolji stranci koji idu iz Rusije "za dž": Spremaju fudbalski presedan, a oni su igrali za Barsu, PSŽ, Ajaks...

Autor Haris Krhalić

Ako bude bila donijeta odluka o kojoj se u utorak pričalo kao o mogućnosti novih sankcija prema Rusiji, onda bi čak 132 fudbalera mogla da napuste tamošnju Premijer ligu bez obeštećenja. Među njima ima Srba, Hrvata, Brazilaca...

 Najbolji fudbaleri koji mogu otići iz Rusije besplatno Izvor: Profimedia

Nastavljaju se brojne sankcije prema sportistima iz Rusije. Samo u fudbalu smo vidjeli da je toj zemlji oduzeto finale Lige šampiona, kao i da je reprezentacija Rusije ostala bez šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo.

Ali vidjeli smo i da se sada pojavila inicijativa da se zbog vojne intervencije u Ukrajini svim stranim fudbalerima koji nastupaju u Premijer ligi Rusije dozvoli da napuste klubove bez obeštećenja.A na toj listi nalaze se neki izvanredni igrači!

Takva odluka bi bila veliki presedan pošto bi tim potezom Premijer liga Rusije, inače trenutno deseta na UEFA rang-listi, mogla da ostane bez čak 132 fudbalera od kojih klubovi ne bi zaradili ni dinara.

Za ovo se zalaže FIFPro, međunarodni sindikat profesionalnih fudbalera, a među 132 igrača nalazi se i osam srpskih fudbalera. Ali ko su najveće zvijezde koje bi mogle da odu iz Rusije bez obeštećenja?

Možda i najveća zvijezda je Zenitov Brazilac Malkom, jedan od petorice igrača kluba iz Sankt Peterburga koji potiče iz te zemlje. On je bivši fudbaler Barselone koji je prethodno blistao u Bordou, a sada bi moglo da se desi da Zenit napusti kao slobodan igrač.

Izvor: Profimedia

Među Brazilcima, tu su i Vendel i Vanderson. Vendel je bivši igrač Sportinga iz Lisabona, danas takođe član Zenita, dok je Krasnodarov Vanderson nekada nastupao za Salcburg.

Da tu nije kraj udarima za Zenit pokazuje da bi u tom scenariju mogao da ode i Dejan Lovren, bivši defanzivac Liverpula, kao i još jedan poznati Hrvat, Nikola Moro. On nastupa za Dinamo iz Moskve, a mogao bi da bude i te kako tražen predstojeće ljeto.

Kvinsi Promes je ne tako davno igrao za Ajaks, a danas je krilo Spartaka iz Moskve, takođe jedan od najpoznatijih igrača u ruskoj ligi. Poljaci Gžegorž Krihovjak i Sebastijan Šimanski igraju za Krasnodar i Dinamo Moskvu, od kojih je ovaj prvi nekada nosio i dresove Pari Sen Žermena i Sevilje.

Kvinsi Promes i Dušan Tadić u Ajaksu
Izvor: Profimedia

Francuz Remi Kabelja je upisao četiri nastupa za taj nacionalni tim, igrao je za Njukasl, Marsej i Sent Etjen, a danas je u Krasnodaru. Gruzin Kviča Kvaratskelija je već godinama jedan od glavnih igrača Rubina iz Kazanja, u kojem pruža odlične partije.

Najpoznatiji Ukrajinac u ovoj ligi je Jaroslav Rakicki, defanzivac Zenita, za kojeg se sumnja da je već odigrao posljednji meč u Rusiji, zbog ratnog sukoba. Bilo kako bilo, čini se da bi Premijer liga Rusije naredne sezone mogla da bude daleko siromašnija!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC