• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok statistika - ovo je realan rezultat dvomeča Zvezde i Rendžersa: Ovo se ne pamti, crveno-bijeli zaslužili 5 golova!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je promašila bukvalno sve što je mogla.

 realan rezultat dvomeča zvezde i rendžersa  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde na kraju su svoju evropsku sezonu završili u osmini finala Lige Evrope, pošto su poraženi u dvomeču od ekipe Glazgov Rendžersa. U Škotskoj je bilo 3:0, a u Beogradu je crveno-bijeli tim pobijedio sa 2:1, iako je svima koji su gledali meč bilo jasno da je pobjeda trebalo da bude i ubjedljivija.

Redom su se ređale šanse domaćeg tima, a najviše će se žaliti za korakom koji je u jednom akciji izgubio Kristijano Pićini. Crveno-bijeli su žalili i za situaciom kada je Katai "zalomio" jednom više nego što je bilo potrebno, za šansom koju je imao Ohi i mnogim drugim prilikama.

A da to ne bude samo prazna priča, pobrinula se zvanična statistika. Parametar koji se naziva "xG" vrlo precizno i u odnosu na veliki broj parametara mjeri koliko je koja ekipa trebalo da postigne golova. Uzimaju se u obzir šanse i opasne situacije, pa je tako jasno da na prošlom meču Rendžers nije trebalo da postigne gol.

Pogledajte

00:59
Zvezda Rendžers - Tuča na kraju meča
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Ako je vjerovati ovom parametru realan rezultat je bio 2:0. Crveno-bijeli su imali xG od 2,38, što znači da je prema postignutim šansama trebalo da postignu makar dva, a uz malo sreće i tri gola. Rendžers je sa druge strane imao xG 0,89 što znači da su zaslužili da ne postignu ni taj jedan gol. 

Ipak, na kraju je tim koji je imao veći posjed lopte, više šansi, tim koji je igrao agresivnije i koji je bio mnogo bolji rival makar pobijedio i donio Srbiji neophodne bodove u trci za više mjesta u evropskm takmičenjima. 

A da stvar bude još nesrećnija po crveno-bijele statistika je bila slična i u Škotskoj! Crveno-bijeli su poraženi sa 3:0, poništena su dva gola Aleksandra Kataija i jedan El Fardu Bena, a uz to je Katai promašio i penal.

Rendžers ne da je iskoristio sve svoje šanse, nego je postigao golove i iz situacija koje nisu bile ni blizu šansi! Po "xG" računici Rendžers je trebalo da postigne 1,65 golova, a postigli su tri! Sa druge strane Crvena zvezda je opet bila "zakinuta" jer nije našla put ka mreži Mekgregora uz "xG" 2,40!

Kada se sve stavi na papir zbirni "xG" crveno-bijelih na dva meča bio je 4,78, dok je zbirni "xG" Rendžersa 2,54 što bi u ukupnom rezultatu otprilike bilo 5:2 ili 5:3.

Naravno, statistika je jedno, a teren drugo, ali ostaje utisak da je uz samo malo više sreće, malo više koncentracije ovaj tim Dejana Stankovića trebalo da prođe dalje i nađe se u žrijebu koji nas očekuje u podne.

Pogledajte

00:22
Zvezda Rendžers - Koreografija Navijača
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC