• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski juri rekord koji "niko" neće vidjeti uživo: Pred praznim tribinama do istorijskog rezultata

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zrinjski i Radnik u subotu od 19 časova otvaraju 23. kolo m:tel Premijer lige BiH.

 zrinjski protiv radnika želi 13. uzastopnu pobjedu Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Žalba Zrinjskog Fudbalskom savezu BIH da jednu utakmicu igra pred praznim tribinama nije urodila plodom, tako da će tribine stadiona "Pod Bijelim brijegom" biti prazne tokom meča sa Radnikom, u kojem će prvoplasirani tim m:tel Premijer lige BiH pokušati postati aspolutni rekorder sa 13 uzastopnih pobjeda.

Zbog isticanja zastave sa likom Slobodana Praljka, koji je prije izricanja presude u Hagu izvršio samoubistvo ispivši otrov, odlučeno je da "plemići" jedan domaći meč igraju bez prisustva publike, a taj meč timu Sergeja Jakirovića mogao bi donijeti istorijski rezultat.

Možda će vas zanimati

Ukoliko Zrinjski slavi, biće to njihov 13. prvenstveni trijumf u nizu, što do sada nikom nije pošlo za rukom. Dosadašnji rekord sa 12 pobjeda držao je Željezničar, s kim su se Mostarci izjednačili u prošlom kolu trijumfom protiv Slobode u Tuzli 2:0.

"Odigrali smo tri sjajna meča, uzeli devet bodova i to je poruka svima da nastavljamo još ozbiljnije", poručio je Jakirović, čiji tim je ovog proljeća sve mečeve riješio u svoju korist.

Žrijeb, odnosno plasman ekipa na tabeli nakon 22 kola, kojim je utvrđen raspored trećeg kruga takmičenja, "spojio" je Zrinjski i Radnik drugi put u 15 dana.

"Igramo s Radnikom dva puta u dvije sedmice. Moram priznati da sam očekivao njihovu pobjedu protiv Rudar Prijedora, ali s obzirom na probleme 'rudara', postavili su se dobro i izvukli bod. Naša razmišljanja su ista kao i prije 15 dana. Em što smo izjednačili rekord Želje, em što želimo postaviti novi. Motivacija je jasna i uradićemo sve da sutra uzmemo nova tri boda", jasan je trener ove sezone najbolje ekipe u premijerligaškom društvu.

JEDINI PORAZ

Radnik je jedina ekipa koja je ove sezone uspjela da porazi Mostarce. Dogodilo se to u 10. kolu, odigranom 22. septembra prošle godine, kada je u Bijeljini bilo 1:0. Iako su Mostarci dominirali, Bijeljinci su slavili golom Bojana Batara.

Zrinjski je tog 4. marta bio ubjedljiv i slavio 4:1. Nakon furioznog starta i četiri gola u prvih pola sata, Bijeljinci su uspjeli da pruže veći otpor i na kraju dođu do počasnog gola.

"Očekujem težu utakmicu sada. Tada smo iz naša prva tri udarca postigli golove, iskoristili njihove greške, ali ako ih i sada stavimo pod pritisak, vjerujem da će negdje biti propusta. Naše je da uđemo maksimalno koncentraisani jer nova je utakmica i novo dokazivanje", rekao je Jakirović, koji na ovom meču ne može računati na povrijeđene Irfana Hadžića, Dragana Juranovića i Almira Bekića.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 23. KOLO:

Subota:

Zrinjski - Radnik (19.00)

Nedjelja:

Sarajevo - Posušje (13.00)
Tuzla siti - Rudar Prijedor (15.00)
Borac - Leotar (17.00)
Željezničar - Velež (19.00)

Ponedjeljak:

Široki Brijeg - Sloboda (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC