• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je TV prenos Mađarska - Srbija i sve što treba da znate: Sastav "orlova" i zašto je ovaj meč važan

Autor Haris Krhalić

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra prijateljski meč protiv Mađarske. Pročitajte sve što vas zanima o meču Mađarska - Srbija - gdje je uživo TV prenos, koji su sastavi i zašto je ova utakmica važna za Dragana Stojkovića.

 Srbija Mađarska prenos i sastavi Izvor: MN PRESS

Dok druge reprezentacije moraju da igraju preostale utakmice kvalifikacija ili baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, fudbaleri Srbije mogu da budu potpuno mirni. Oni su pitanje učešća na Mundijalu riješili na vrijeme, pobjedom protiv Portugala (2:1) u novembru, pa tako martovski ciklus koristimo da se dodatno uigramo.

Srbija će večeras od 19.30 igrati protiv Mađarske u Budimpešti, a prijateljska utakmica poslužiće Draganu Stojkoviću da vidi još neke finese koje su potrebne da se poprave prije nego što otputujemo u Katar. A sigurno da postoje...

Donosimo vam pregled najvažnijih informacija uoči meča Mađarska - Srbija, a koje će vas zanimati kada večeras sjednete ispred televizora i budete bodrili  "orlove". Bez obzira što je u pitanju utakmica prijateljskog karaktera svi jedva čekamo da vidimo ponovo fudbalere na okupu, prvi put još od Portugala. "Orlovi" neće biti u najjačem sastavu, ali će Dragan Stojković sigurno pružiti šansu i igračima sa manjom minutažom.

Na njima je da se izbore i da pokažu da zaslužuju da budu na spisku putnika za Katar, pred njima su mjeseci dokazivanja u kojima je potrebno održati hemiju i uzdignute glave otputovati na Svjetsko prvenstvo.

KAD I GDJE SE IGRA?

Izvor: MN PRESS

Ako niste s punom pažnjom pročitali početak teksta, podsjetimo vas da se prijateljska utakmica Mađarska - Srbija igra večeras od 19.30 na stadionu "Puškaš arena". U pitanju je savremeni objekat u Budimpešti izgrađen za potrebe prethodnog Evropskog prvenstva, a očekuje se i lijepa posjeta.

Za sada nema informacija koliko je ulaznica prodato, ali možemo reći da će biti lijepo vrijeme - u toku dana i do 20 stepeni Celzijusa u prestonici Mađarske.

GDE JE PRENOS?

Iako je RTS objavio da ćemo ubuduće sve utakmice reprezentacije Srbije moći da gledamo na njihovom prvom programu, to nije slučaj sa utakmicom Mađarska - Srbija.

Neće je gledati cijela Srbija i TV prenos je na Nova S, dok vas tekstualni prenos meča očekuje na MONDU.

SASTAV SRBIJE?

Izvor: MN PRESS

Kao što smo već naveli Srbija neće igrati u najjačem sastavu, ali to ne znači da su slabi. Štaviše, Dragan Stojković vjeruje u svakog igrača koga je pozvao i želi da dođemo do pobjede...

Jasno je da u timu neće biti povređenog Dušana Vlahovića, odnosno Uroša Spajića i Nikole Milenkovića, ali ne bi trebalo očekivati prevelika iznenađenja u startnoj postavi. Štaviše, samo ćemo na mjestu desnog beka u startnoj postavi vidjeti novost, a koju smo već viđali tokom kvalifikacionog ciklusa.

Dakle, ovo je očekivani sastav za međ Mađarska - Srbija.

SRBIJA: Dmitrović - Veljković, S. Mitrović, Pavlović - Živković, Gudelj, Lukić, Kostić - Tadić, Milinković-Savić i A. Mitrović.

SASTAV MAĐARSKE?

Mađarski mediji ne pišu mnogo o utakmici koja se igra u Budimpešti, ali ni kod trenera Marka Rosija se ne očekuju prevelika iznenađenja. Orban se oporavio i trebalo bi da konkuriše za tim, pa je ovo najvjerovatniji sastav...

MAĐARSKA: Gulaši - Fiola, Lang, Orban - Nego, Nađi, Šafer, Nađi - Sobošlai, Varga - Šalai.

SUDIJA

Meč Mađarska - Srbija sudiće slovački arbitar Filip Glova (34). Nosilac FIFA znaka je od 2016. godine, a zanimljivo je da je Srbiji sudio meč protiv Katara, baš u Mađarskoj. Na tom susretu Srbija je pobijedila 4:0, a nije viđen nijedan žuti karton tako da se nadamo da će ponovo sve biti korektno.

TRADICIJA

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Srbija i Mađarska imaju dugu tradiciju i ovo će biti čak 34. susret. Sve je počelo još davne 1927. godine kada je Mađarska pobijedila u prijateljskoj utakmici, dok su posljednji susreti bili u okviru prethodne Lige nacija. Tada je bilo 1:0 za Mađare u Beogradu, odnosno 1:1 u gostima uz gol Nemanje Radonjića.

Nadamo se "osveti" za pomenute duele iz 2020. godine od kada je Srbija mnogo napredovala. Ukupan bilans je inače na strani Mađara - imaju 16 pobjeda, 10 puta je bilo neriješeno, a sedam puta je Srbija slavila.

Posebno ih boli baraž za Svjetsko prvenstvo 1998. godine. Tada je Jugoslavija u gostima slavila 7:1, a kod kuće 5:0.

ZAŠTO JE UTAKMICA VAŽNA

Izvor: MN PRESS

Svaka utakmica do Svjetskog prvenstva služiće našoj reprezentaciji da podigne samopouzdanje i nikako ga ne treba "obarati" lošim partijama koje će pokvariti raspoloženje. Pobjeda nad Portugalom bila je kruna generacije, ali ne smije se zaustaviti na tome i dozvoliti da u Katar, Srbija ode sa "bljutavim" ukusom u ustima.

"U slučaju poraza ništa se neće promijeniti, da smo izgubili od Portugala to bi bilo nešto drugo... Daleko od toga da idemo u Budimpeštu kao turistička organizacija. Iskoristićemo sutrašnji dan da pogledamo jedan od najlepših gradova i uvijek sam se divio toj arhitekturi, tako da ćemo opet iskoristiti da obiđemo i da nam to bude uspomena. Ali, idemo kao takmičari i kao neko ko je ostavio ogroman pečat u kvalifikacijama. Orlovi su napravili rezultat sa stilom, sa fudbalom koji plijeni i ne počinjemo ništa ispočetka nego nastavljamo gdje smo stali", rekao je Piksi i zaključio.

"Nije ovo turizam, idemo da pobijedimo. Ako ne uspijemo, Bože moj...".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC