• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlići konačno pobijedili - dali gol u Srbiji nakon godinu i po dana: Makedonci pali, samo teorija vodi na EURO!

Autor Dragan Šutvić

Posljednji meč na kojem je mlada reprezentacija Srbije zatresla mrežu na domaćem terenu bila je igrana u oktobru 2020. godine.

 mlada reprezentacija srbije pobijedila sjevernu makedoniju  Izvor: MN PRESS

Možda se radi o teorijskim šansama, ali nada i dalje živi - mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je vršnjake iz Sjeverne Makedonije 2:1, na debiju novog selektora Gorana Stevanovića.

Ovom pobjedom, "orlići" su zadržali makar minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Možda će vas zanimati

Mora se odmah reći, tako nešto čini se gotovo nevjerovatnim, ali mlada reprezentacija Srbije je odradila dobar posao na svom novom početku. Poslije očajnih rezultata u prethodnih nekoliko godina, stigao je Goran "Plavi" Stevanović na mjesto selektora.

I odmah - pobjeda. Srbija je Makedonce savladala golovima Miloša Pantovića u 9. i Nemanje Jovića u 82. minutu. Samo minut nakon tog drugog pogotka je Divoski smanjio zaostatak gostiju, ali Srbija je uspjela da osvoji bodove na krovu tržnog centra "Stadion".

Ova pobjeda ostavlja teoretske šanse za plasman u Rumuniju i Gruziju. Srbija sada ima tek osam bodova poslije sedam odigranih mečeva, dok Ukrajina sa utakmicom manje ima čak pet bodova prednosti. Koliko su ove kvalifikacije bile katastrofalne za Srbiju govori i da je ovo bio tek prvi meč srpskog tima sa pogotkom na domaćem terenu.

Izvjesno je da će Ukrajina biti ekipa koja će iza Francuske ići u baraž za plasman na završni turnir, ali "orlićima" će biti važno da se osvoje još četiri boda u preostalim mečevima, kako bi se obezbijedio bolji šešir na narednom žrijebanju kvalifikacija, za U21 EURO 2025. godine.

A tamo će pokušati da ode neka nova generacija fudbalera...

SRBIJA: M. Gordić – Rogan, Kamenović, Eraković, Daničić – Ilić, Ivezić – Terzić (od 67. Đ. Gordić), Pantović, Mitrović (od 67. Jović) – Tedić (od 80. Milovanović).

SJEVERNA MAKEDONIJA: Denkovski – Hajdari, Manev, Iseni, Šeji (od 66. Rustemovski) – Emini (od 77. Todorovski), Fazlagić, Grozdanovski (od 77. Divovski)– Voša, Antovski (od 81. Maksimov), Gjorgijevski (od 66. Ilijevski).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC