• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radije bih se suzdržao od komentara, ali nešto se mora mijenjati! Vaha Halilhodžić o "zmajevima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Maroka Vahid Halilhodžić najprije nije želio da prokomentariše situaciju u vezi sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a potom istakao da je neophodan radikalan zaokret u i oko "zmajeva".

 Vahid Halilhodžić o reprezentaciji BiH Izvor: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Legendarni bosanskohercegovački trener na dobrom je putu da na klupi Maroka izbori nastup na Mundijalu u Kataru. Od 21.30 časova u Kazablanci igraju protiv Konga revanš meč baraža, a prvi duel u Kinšasi završen je neriješeno 1:1.

Ipak, u izjavi za "Dnevni avaz", Vaha je pomenuo i reprezentaciju BiH, koja je u nagativnoj seriji od četiri uzastopna poraza.

"Na žalost nisam gledao posljednju utakmicu sa Gruzijom (0:1). Taj dan smo mi igrali u Kinšasi, ali čitao sam ne baš dobre komentare. Šta da kažem, ne želim da sada pametujem ili govorim neke teške riječi, jer znam koliko u svemu tome ima problema. Radije bih se suzdržao od komentara", izjavio je selektor Maroka.

Ipak na insistiranje sarajevskog dnevnika, Vaha je priznao da se "nešto mora mijenjati i u reprezentaciji BiH i izvan nje".

"Nešto se tu mora napraviti, nešto se mora promijeniti. BiH je uvijek imala izvanrednih fudbalera, talenata, trenera, fudbalskih stručnjaka i tako dalje. Tu se mora napraviti jedan radikalan preokret. U svemu, vođenju reprezentacije, u pristupu reprezentaciji u kompetencijama na svim nivoima. I van i oko terena. Tu ima puno posla. Ti koji odlučuju jednostavno moraju nešto uraditi, a ja ne bih u ovom trenutku ulazio u tu problematiku", istakao je Halilhodžić.

BiH takođe u utorak uveče igra prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga na zeničkom "Bilinom polju", a direktan prenos je na Nova BH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC