• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplivali detalji istorijskog ugovora Barselone: Ovo je da ne povjeruješ - "Kamp Nou" mijenja ime, a dobiće bogatstvo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Spotifaj" je riješio da se "otvori" za ovu saradnju.

 barselona prodala prava za stadion spotifaj nou kamp Izvor: YouTube/Deyan Mitev/Printscreen

Barselona je prije nekoliko sedmica objavila da je postigla dogovor sa poznatom muzičkom platformom "Spotifaj" za prodaju prava na ime stadiona tog kluba.

A sada znamo i koliko bogatstvo će katalonski klub inkasirati zbog toga što će se od sezone 2022/23 njihov stadion zvati "Spotifaj Kamp Nou". Kako otkriva "Mundo Deportivo", Barselona bi na ime ugovora sa tom kompanijom mogla da inkasira ukupno 420.000.000 evra!

Možda će vas zanimati

Ovaj dogovor trebalo bi da bude ratifikovan 3. aprila, a mediji iz Španije pišu o svim detaljima tog dogovora. Zapravo, radi se o dva dogovora - o sponzorstvu koje će biti prikazano na dresovima Barselone, kao i na pravo na naziv stadiona.

Kako se navodi, Barselona bi samo zbog prodaje mjesta na njihovom dresu, svake sezone trebalo da dobije 57.500.000 evra fiksno, uz još 2.500.000 evra na ime bonusa koje ne bi trebalo da bude teško ispuniti.

To je 60 miliona godišnje, puta četiri sezone, dakle ukupno 240 miliona samo od sponzorstva "Spotifaja" na prednjoj strani dresa. Tek tu počinje priča o imenu stadiona.

On će se ubuduće zvati "Spotifaj Kamp Nou", a Barselona će za njega dobijati 5.000.000 evra u prve četiri godine, dok radovi na projektu "Espai Barsa" budu radili i stadion se bude rekonstruisao.

Nakon toga, u narednih osam godina, Barselona će dobijati 20.000.000 evra po sezoni, te će dužina saradnje sa "Spotifajem" trajati čak 12 sezona. Ukupno 180.000.000 evra prihoda od imena stadiona, i još 240.000.000 na ime dresova...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC