• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarci se plaše Srbije - "Postaju fudbalska sila Evrope": Tada su pobijedili, ali sad strahuju od Piksija i Vlahovića

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mediji u Švajcarskoj su svjesni izazova koji će za njih predstavljati Srbija predvođena selektorom Draganom Stojkovićem.

 švajcarski mediji o srbiji Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije igraće na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna u grupi G, a nakon žrijeba, odlučeno je i na kojim stadionima i u koje vrijeme.

Ipak, dok navijači Srbije bilježe satnicu "orlova" na Mundijalu, mediji u Švajcarskoj govore da srpska reprezentacija postaje fudbalska sila Evrope!

Možda će vas zanimati

Srbija je izvučena u skoro identičnu grupu kao na Mundijalu u Rusiji, a predsjednik FS Švajcarske istakao je da njihovi igrači ovog puta neće provocirati "orlove" kao što je to bio slučaj prije četiri godine u Rusiji.

No, dok je provokator Granit Džaka srećan ishodom žrijeba, mediji u Švajcarskoj su imali šta lijepo da kažu o reprezentaciji Srbije. Tako je tamošnji "Blik" upozorio da će meč protiv "orlova" biti ključan za Švajcarce.

"Srbija je jača nego što je to bila prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu kada su poraženi od Švajcarske sa 2:1. Uz to, imaju odlične tehničare poput Dušana Tadića iz Ajaksa i Sergeja Milinkovića-Savića iz Lacija. Takođe, Srbija sada ima i novu zvijezdu na fudbalskom nebu. Dušan Vlahović je superstar Juventusa i vrijedi oko 85 miliona švajcarskih franaka. Po svemu sudeći vodiće se borba za mjesto broj dva u grupi između Srbije i Švajcarske. Ako Švajcarska želi u nokaut fazu u Kataru moraće da pobijedi Srbiju", jasno poručuju u "Bliku".

Osim njih, i portal "Watson" ističe da će ovo biti jača ekipa Srbije nego ona sa selekcijom Mladena Krstajića te 2018.

"Srbija ponovo postaje fudbalska sila Evrope, veća nego što je ikad bila još od 1990. godine i građanskog rata u Jugoslaviji. Selektor Dragan Stojković, nekada najbolji fudbaler Balkana, ima izuzetno talentovan tim, posebno u napadu. Tu su Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Dušan Vlahović. Ovaj trio uspio je da direktno odvede Srbiju u Katar. Sada imaju mnogo veće ambicije nego u prethodnim učešćima, poput onog od prije četiri godine kada su poraženi od Švajcarske 2:1. Posljednji put Srbija se plasirala u nokaut fazu 1998. godine kada je Stojković bio kapiten", piše ovaj portal.

Upravo to će "orlovi" željeti i da urade u Kataru - da stignu makar do osmine finala!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC