• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sve može, osim Srbije" - Oni žele da izbjegnu "orlove" na Mundijalu: Novinar se javio iz Katara i sjetio se skandala!

Autor Dušan Ninković

Zbog istorije međusobnih duela, ali i snage srpskog tima, javnost u Švajcarskoj ne želi "orlove" za protivnike u Kataru.

 Svajcarci-ne-zele-Srbiju-na-Mundijalu Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije bez poraza je izborila plasman na Mundijal u Kataru, a danas od 18:00 će saznati protiv koga će se boriti na Svjetskom prvenstvu. Piksijeva četa nije baš poželjan rival iz trećeg šešira, što su javno rekli i Švajcarci.

Tim protiv kojeg su Srbi igrali na Mundijalu u Rusiji prije četiri godine, odnosno javnost u njihovoj zemlji, ovog puta ne želi da igra protiv "orlova". Razlog za to sigurno je kvalitet srpske ekipe, ali i istorija međusobnog duela pošto švajcarski mediji podsjećaju na nacionalističke ispade koji su se dogodili prethodni put.

Srbi će taj meč zauvijek pamtiti po nedosuđenom penalu nad Aleksandrom Mitrovićem kada je Feliks Brih samo odmahnuo rukom, ali i po "orlu" koji su rukama pravili švajcarski fudbaleri albanskog porijekla i njihov saigrač Stefan Lihtštajner. Takvo ponašanje naišlo je na osudu, a fudbaleri poput Šaćirija i Džake nisu prestali to da rade.

Na sličan način golove su kasnije proslavljali i u klubu, dok je Džerdan Šaćiri nekoliko godina kasnije jedan intervju nakon meča davao u jakni OVK koju mu je dodao navijač.

Novinar "Blika" Andreas Beni podsjetio se svega što se dešavalo u Rusiji i iz Katara, sa mjesta na kojem će se igrati Mundijal, poručio "Molim vas, samo ne Srbi".

Po pravilima žrijeba, Srbija i Švajcarska će moći da se nađu u istoj grupi samo ukoliko sa njima iz prvog šešira bude izvučen Katar, Argentina ili Brazil, pošto najviše dvije evropske selekcije mogu da budu u istoj grupi. Švajcarska se nalazi u drugom, a Srbija u trećem šeširu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC