• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

34 godine sam u fudbalu i ovo nikad nisam vidio: Skandal-majstor ostavio cijeli klub bez teksta

Autor Haris Krhalić

Imao je predispozicije da bude sjajan fudbaler, ali to često nije dovoljno...

 Hatem Ben Arba vrijeđao trenera i predsjednika Lila Izvor: Profimedia

Nekada veliki francuski talenat Hatem Ben Arfa (35) stigao je u Lil kako bi još jednom uspio da "resetuje" svoju karijeru, ali umjesto toga ga čeka otkaz. Ako sve bude po planu, već u narednih nekoliko dana dobiće ispisnicu iz kluba zbog novog skandala koji je napravio.

Žestoko se posvađao sa trenerom Žoselinom Gurvenekom poručivši mu da ne može Lil da vodi kao Gengan, njegov bivši klub, a zbog takve nepristojne reakcije Ben Arfa je odmah precrtan.

"Ovo u životu nisam vidio, a ovim poslom se bavim 34 godine. To što smo u zlom i 'uvrnutom' okruženju ne znači da i mi moramo biti 'uvrnuti'", poručio je razočarani trener Lila koji se čitave sezone muči da svlačionicu šampiona Francuske učini boljim mjestom.

Gurvenek (50) je ljetos preuzeo Lil nakon što je Kristof Galtije napustio prvaka Francuske i preuzeo Nicu, a , a ne može da se pohvali da njegova ekipa ima dobre rezultate ove sezone pošto su tek na sedmom mjestu.

U posljednjem meču remizirali su protiv Sent Etjena (0:0), a Ben Arfa je bio u čudu koliko su loše igrali. Bivši reprezentativac Francuske počeo je susret na mjestu "desetke", ali ništa nije funkcionisalo u igri Lila za šta je okrivio Gurveneka, trenera za koga kaže da je nedostojan velikog kluba.

"Ti i tvoj predsjednik ste uvrnuti!", napisao je Ben Arfa nakon Gurvenekove konferencije za medije, čime je definitivno zatvorio vrata sebi u Lilu, vjerovatno i u ozbiljnom fudbalu.

Podsjetimo, Ber Arfa je igrao još za Lion, Marsej, Njukasl, Hal, Nicu, PSŽ, Ren, Valjadolid i Bordo i ovo mu nije prvi incident.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC