• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o finišu Superlige - kreće plej-of: Zvezda i Partizan dobili raspored, vruće u borbi za opstanak!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dobili smo sve učesnike plej-ofa i plej-auta Superlige.

 raspored plej-ofa i plej-auta superlige srbije Izvor: MN Press/MONDO/Uroš Arsić

Završen je glavni dio sezone Superlige, sada je vrijeme za plej-of i plej-aut! Posljednje tri utakmice 30. kola srpskog šampionata odigrane su u ponedjeljak.

Nakon majstorije Saše Marjanovića i prelijepog gola u 97. minutu, postalo je jasno kojih osam timova će u plej-of, a kojih osam će igrati u plej-autu do kraja sezone!

Možda će vas zanimati

Još u nedjelju smo znali da će Crvena zvezda sa prve pozicije početi završni dio sezone, u kojem će svaka ekipa odigrati po još sedam kola. Nije bilo jasno ko će sve u koji dio takmičenja, a pred vama je sve što treba da znate pred završni čin prvenstva Srbije.

KO ĆE IGRATI U PLEJ-OFU?

Osam timova koji idu u plej-of su Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, Voždovac, Radnički Niš, Vojvodina i Napredak iz Kruševca.

Vojvodina je svoje mjesto potvrdila u ponedjeljak pobjedom 2:1 protiv gradskog rivala Proletera. Mladost je dugo stajala na osmoj poziciji, međutim, u posljednjim sekundama ovog dijela sezone, gol Saše Marjanovića u Kruševcu pogurao je Napredak na to mjesto.

Napredak je tamo stigao dramatičnom pobjedom 1:0 protiv Metalca, pa će do kraja sezone igrati sa najboljim timovima u zemlji.

KAKO IZGLEDA RASPORED ZVEZDE I PARTIZANA?

Izvor: MN Press/MONDO/Uroš Arsić

Pošto su "vječiti" rivali u plej-ofu i sada znamo tačno sve učesnike, znamo i tačan raspored njihovih mečeva u preostalih sedam kola. Sve će početi predstojećeg vikenda, kada ćemo imati prilike da gledamo 167. "vječiti" derbi na stadionu "Rajko Mitić".

CRVENA ZVEZDA: Partizan (domaćin), TSC (gost), Čukarički (D), Vojvodina (G), Radnički Niš (D), Napredak (G), Voždovac (D).

PARTIZAN: Crvena zvezda (gost), Partizan (domaćin), TSC (D), Napredak (G), Vojvodina (D), Voždovac (G), Radnički Niš (D).

Zvezda ima dva boda prednosti u odnosu na Partizan, a u slučaju da ekipe završe sezonu sa istim brojem bodova, crveno-bijeli će imati prednost kao tim koji je bio prvoplasiran na početku plej-ofa.

KO ĆE IGRATI U PLEJ-AUTU I BORITI SE ZA OPSTANAK?

Zanimljivo će biti i u donjem dijelu tabele. Tamo će se do kraja sezone nadmetati Mladost, Radnik, Spartak, Kolubara, Radnički 1923, Proleter, Metalac i Novi Pazar.

Posljednja dva tima ispadaju iz lige, dok će 13. i 14. morati u doigravanje za opstanak sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz Prve lige Srbije,

Najugroženiji su Novi Pazar i Metalac, Proleter i Radnički su takođe ugroženi, dok malo bolje stoje Kolubara i Spartak. Evo kako u ovom trenutku izgleda tabela Superlige:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC