• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi uvode VAR, a Rusi ga ukidaju poslije haosa: Jedna od najjačih liga ostaje bez tehnologije, evo i zbog čega!

Autor Haris Krhalić

Premijer liga Rusije će iznenada ostati bez VAR tehnologije, a vrlo je komplikovano doći do novog ugovora.

 Rusi odustaju od VAR tehnologije Izvor: Profimedia

VAR tehnologija uvedena je u većini najjačih fudbalskih liga, oni koji je još ne posjeduju pokušavaju da nađu novac kako bi je instalirali, a za to vrijeme u Premijer ligi Rusije dižu ruke od ovog projekta!

Jedna od najjačih liga na "starom kontinentu", trenutno deseta na UEFA rang-listi, primorana je da odustane od VAR tehnologije zbog birokratije, ali istovremeno i zbog velikog broja grešaka u posljednjih nekoliko kola koje su razljutile trenere i učesnike fudbalskih utakmica.

Ruski portal "Sport Ekspres" prenosi da postoji velika šansa da se raskine saradnja između Fudbalskog saveza Rusije i kompanije "Hawk-Eye Innovations Ltd", inače lidera na polju VAR tehnologije.

U tom slučaju Rusi bi morali da pronađu novog provajdera za VAR tehnologiju, a to se ne dogovar preko noći. Tako bi projekat o VAR tehnologiji stao u Rusiji, vidjećemo da li na neko ograničeno vrijeme ili će definitivno odustati od uplitanja pomoći fudbalskim sudijama.

Kompanija koja trenutno snabdijeva Premijer ligu Rusije je iz Velike Britanije i osnovao ju je japanski "Soni", pa se vjeruje da je projekat osuđen na propast zbog politike, ne toliko zbog samog sporta.

Osim njih, još četiri kompanije (Belgija, Hong Kong i dve iz SAD) imaju FIFA sertifikat, ali nije lako doći do njih. Tako bi najranije na jesen 2023. godine ponovo u Premijer ligi Rusije mogli da vidimo VAR tehnologiju, ako se naravno dogovore oko pružanja usluga.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC