• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarić četvrti put na klupi Širokobriježana: Ne treba da se lažemo, dolazim u ekipu koja je "potonula"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ivica Barbarić vratio se na kormilo Širokog Brijega svjestan šta ga očekuje na "Pecari".

 ivica barbarić predstavljen kao novi  trener širokog brijega Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Ivica Barbarić (60) vratio se na kormilo Širokog Brijega, a danas je zvanično predstavljen na stadionu "Pecara", prenosi klupska stranica.

Iskusnom stručnjaku ovo je četvrti mandat na klupi Širokobriježana, sa kojima je najveći uspjeh ostvario u sezoni 2005/06 osvajanjem Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

"Ovdje sam proveo dosta lijepog vremena. Dobro poznajem klub i navijače. Istina, sada je specifična situacija, nalazimo se u negativnoj putanji, ali zato sam i došao. Stečeno iskustvo pokušaću iskoristiti na najbolji način i vratiti Široki Brijeg na pravi kolosijek", kazao je Barbarić na zvaničnom predstavljanju.

On je naglasio da će igrači morati da se nose s kritikama, a da će povjerenje navijača vratiti jedino predanim radom na terenu.

"Izloženi smo kritikama i moramo se s time nositi. Povjerenje navijača možemo vratiti samo svojim ponašanjem na terenu. Igrači moraju znati kako je teren jedino mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bi cijelu situaciju u klubu i oko kluba usmjerili u pozitivnom smjeru. To možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu."

Nisu samo igrači i stručni štab ti koji donose rezultate. Barbarić je naglasio da će svi u klubu morati biti na maksimumu kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

"Za uspjeh u fudbalu je veoma važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji moraju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati zajedništvo u teškim trenucima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama. Isto tako, kada su dobri rezultati, treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku", istakao je novi-stari trener Širokog Brijega.

Svjestan je da ga čeka izuzetno težak zadatak. Široki Brijeg ranije je redovno bio učesnik međunardnih takmičenja, a naredne sezone imaće obaveze samo na terenima u BiH.

"Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne treba da se lažemo, dolazim u ekipu koja je ‘potonula’. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom okruženju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uslovima. Teren će biti jedino mjerilo svima nama", poručio je Barbarić.

Prvi meč od povratka na klupu Širokog Brijega imaće u hercegovačkom derbiju protiv novog šampiona BiH, mostarskog Zrinjskog.

(MONDO/NK Široki Brijeg)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC