• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Feđa Dudić nakon pobjede: "Prije sam jedva čekao da izvedem mladog igrača, a sad zaslužuju da igraju!"

Autor Haris Krhalić

Trener Veleža Feđa Dudić nije krio oduševljenje današnjom igrom njegove ekipe.

 Feđa Dudić Izvor: Promo/FK Velež Mostar

Utakmicom između Veleža i Posušja kompletirano je 27. kolo m:tel Premijer lige BiH. "Rođeni" su na domaćem terenu pobijedili goste iz Posušja rezultatom 5:2.

Velež je ovu utakmicu dočekao na sedmom mjestu s 31 poenom, a sa nova tri boda je preskočio šesti Široki Brijeg koji ima 33. Posušje je trenutno na devetoj poziciji s 25 poena na četiri manje od Slobode, a tri iznad Rudar Prijedora koji je prvi u zoni ispadanja.

Trener ekipe iz Mostara, Feđa Dudić bio je jako zadovoljan današnjom igrom njegove ekipe.

"Momci su jako ozbiljno ušli u utakmicu. Jako je teško zabiti pet golova, a mi smo to uspjeli. Mogli smo postići još koji, ali i primiti pogotovo na početku drugog poluvremena gdje se utakmica mogla dovesti u neizvjesnost. Imam i neke zamjerke, ali danas smo sebi mogli dozvoliti taj neki luksuz", rekao je Dudić.

Glavni strateg Veleža govorio je jednoj činjenici koja ga raduje.

"Drago mi je da imamo puno strijelaca da se ta lista širi. Danas smo igrali sa tri mlada igrača i moram ih pohvaliti, sve čestitke za mlade momke. Zaslužili su da igraju, a ne da ih stavljamo zbog pravila da moraju da igraju. Prije u nekim utakmicama sam jedva čekao poluvrijeme da barem jednog zamijenim. Danas su počeli Bajrić, Salčin i Dejanović te su svi odigrali odlično", dodao je Dudić.

Feđa Dudić je zatim govorio o narednim utakmicama, al ii hvalio ekipu Posušja te im poželio opstanak u društvu najboljih.

"Nastavljamo dalje, u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu i davaćemo i dalje šansu svima. Želimo da do tog 19. maja (finale Kupa BiH) budemo pravi u takmičarskom pogledu. Posušju zaista želim opstanak u ligi, po svemu zaslužuju da i iduće godine igraju u Premijer ligi. Napravili su nove svlačionice, infrastruktura im je odlična, pobijediš na gostovanju navijači ste isprate aplauzom. Ovo nije floskula, zaista smatram da to zaslužuju", zaključio je Dudić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC